Din zona de operare anti-terorista (ATO) din Donbas s-a retras una dintre cele mai mari brigazi de armata ale Forțelor Armate ale Ucrainei, cunoscuta sub numele de „Legiunea Transcarpatia“.

Agenția „RIA Novosti Ukraina“ transmite ca Brigada Separata de Infanterie 128 a ajuns deja la locul de desfășurare permanentă – în regiunea Transcarpatia.

Potrivit Mukachevo.net, soldații unității ar trebui să rămână în afara ATO, pentru „refacere”, timp de aproximativ o jumătate de an – cel puțin până în iulie 2018.

”Legiunea Transcarpatia” a operat în zonele Popasna, Zaitseva, Gorlovka și Toretsk din regiunea Donetk si in unele districtie din regiunea Lugansk.

Anterior, unitatea militară „Legiunea georgiana“, a anunțat retragerea sa din Brigada 54 a Forțelor Armate ale Ucrainei, acuzând comandamentul de incompetență, care, potrivit militarilor, a avut ca rezultat rănirea a 11 soldați în timpul unei operațiuni militare pe 16 decembrie 2017.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to ”Legiunea Transcarpatia” a fost retrasă din Donbas

  1. Lucia spune:

    În secolele IX-XVIII Crimeea a fost ocupată de pecenegi, cumani și apoi de tătari. Tătarii au avut un timp în Crimeea baza statului lor numit și Hoarda de Aur. Astfel, în nord, s-au succedat călăreții nomazi cimerieni, sciți, goți, huni, bulgari, cumani, mongoli din Hoarda de Aur, tătari din Hanatul Crimeii și cazaci, în timp ce grecii antici, romanii, grecii bizantini, grecii crimeeni și turcii otomani (1475-1783) au controlat sudul timp de secole fiecare. Hoarda de Aur percepea dări de la supușii săi – tătarii, armenii, gruzinii și grecii din Crimeea. Între secolul al XIII-lea și secolul al XV-lea porturile Cembalo, Caulita, Lusta, Soldaia, Caffa (Theodosia), Chimmero și Vosporo au fost controlate succesiv de republicile Veneția (1204-1235) și Genova (1315-1475). Maria de Mangop, a doua soție a lui Ștefan cel Mare, era o prințesă grecoaică din Crimea. În anul 1474 Ștefan cel Mare a intervenit în Crimeea cu flota moldoveană și cu o mică oaste.
    În lunga perioadă otomană care a urmat, singurii creștini din Crimea erau grecii pontici și armenii „cerchezogai”, majoritatea locuitorilor fiind tătari, și, în sud, turci.
    Prin Tratatul de la Kuciuk-Kainargi, semnat la 21 iulie 1774, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, Hanatul Crimeii a obținut independența.
    În urma Tratatului de la Iași, semnat la 9 ianuarie 1792, Ecaterina a II-a a anexat Crimeea Imperiului Rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top