protest DonetkÎn centrul orasului Donetk, în fața cladirii asa-zisului guvern al „DNR”, locuitorii s-au adunat la un miting spontan în semn de protest față de acțiunile militare separatista.

Mitingul ad-hoc a început luni, la ora 11, scrie „Novaia Gazeta”.

La demonstratie s-au adunat aproximativ 500 de persoane, cea mai mare parte fiind locuitori din sectorul Kievski, cartierul Oktiabrski,  aflat in apropiere de aeroport.

Localnicii striga: „Opriți războiul!”, „Dați-ne casele inapoi, ne-ati distrus casele!”, „Plecati afara cu totii”. Mitingul a început la 150 de metri de clădirea administrației, iar la 13:00 oamenii au început să se miște în directia ferestrelor clădirii „guvernul”.

Manifestantii au blocat strada Artema, strada centrala a orasului Donetk, in zona creându-se cozi imense ale transportului public. Situația poate deveni explozivă.

Care sunt cererile generale? Încetarea ostilităților, a atacurilor de pe teritoriul cartierului „Oktiabrski”. Locuitorii ii acuza pe separatiști ca din cauza acțiunilor lor Forțele Armate ale Ucrainei raspund cu foc asupra populației civile.

Potrivit martorilor oculari, „politistii DNR” și alti operativi verifica documentele participantilor, inclusiv – a jurnaliștilor. „Fortele de ordine” arata destul de confuzi.Protest Donek2

Aceasta este prima demonstratie anti-război din Donetk.

Din cladirea administrației a ieșit un om care nu a vrut să se prezinte.

„El a invitat cinci reprezentanți ai locuitorilor să se întâlnească cu șeful” DNR „Zaharcenko. Cei cinci au fost urcati intr-o masina si nimeni nu i-a mai vazut”- scrie mass-media locala.

În același timp, un alt jurnalist rus, Andrei Borodulin scrie pe Twitter că in fata protestatarilor a iesit „seful DNR” Alexandr Zaharcenko.

Zaharcenko a iesit în cârje la mulțime (rezultatul unei recente rani), însoțit de persoane înarmate. El a încercat să calmeze oamenii, spunând că războiul este foarte greu de oprit. Ca răspuns s-au auzit strigăte indignate de mulțime: „Războiul trebuie oprit imediat, sau oferiti locuințe (celor care trăiesc pe linia frontului – n.r.)”.

Potrivit site-ului local 62.ua, o parte a publicului striga sa se atace forțele ucrainene, un alt grup – retragerea imediata a armelor din zona Oktiabrski.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top