tusk-schultzConducătorii instituțiilor Uniunii Europene au încurajat continuarea dialogului cu Moscova, păstrând în același timp presiunile economice asupra Rusiei pentru acțiunile sale în Ucraina și Siria, transmite Reuters.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, la evenimentul organizat de ziarul german Passauer Neue Presse, că sancțiunile UE împotriva Moscovei sunt în legătură cu acordurile de la Minsk, care ar trebui să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, și pot fi îndepărtate numai atunci când sunt îndeplinite toate condițiile pentru acest lucru.

Schultz în cei mai duri termeni posibili a condamnat acțiunile Rusiei în Ucraina și sprijinul nationalistilor de dreapta din Europa. Dar, de asemenea, el a spus despre nevoia vitală de a menține un canal de dialog, având în vedere proximitatea geografică a Rusiei.

„Nu trebuie să declarăm Rusia un stat-paria. În schimb, trebuie să spunem Moscovei că noi condamnăm ceea ce face, dar vom păstra un canal deschis pentru dialog, atunci când este pregătita” – a spus Schultz.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că situația actuală din Europa este deosebit de periculoasa, mai ales pentru țările din Europa de Est, cum ar fi Polonia, Slovacia și țările baltice.

Întrebat dacă Europa va slăbi sancțiunile existente sau va impune noi sancțiuni împotriva Moscovei pentru sprijinul militar acordat lui Assad, Tusk a declarat că singurul răspuns este cel de prelungire a sancțiunilor existente.

„Pentru mine acest lucru este evident, singura cale este de a prelungi sancțiunile împotriva Rusiei, în caz contrar va fi o capitulare clară” – a spus Tusk.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Liderii UE: ”Singura soluție este prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei”

 1. Catun spune:

  Pe de altă parte, există sentimentul că autocrațiile, precum Rusia, China, ba chiar Turcia, sunt mai eficiente, că au lideri mai capabili și-și realizează mai bine interesele. (E un sentiment cunoscut din anii ’30 ai secolului trecut.) Invers, o organizație, precum Uniunea Europeană, este tratată cu dispreț de o parte a publicului (și la noi sunt o mulțime, în mediul on-line), uitându-se că aceasta nu e nici un imperiu, ca Rusia, nici măcar un stat și că armonizarea a 28 (27) de interese, spre a nu mai vorbi despre grupuri politice distincte, e o sarcină cu adevărat herculeană, în comparație cu care rezultatele deja obținute ar putea fi considerate remarcabil de bune.

  Dimpotrivă, pentru liderii autoritari totul e simplu, iar victoriile lor, pe care unii le admiră, iar alții le invidiază, sunt obținute cu adversarii legați, închiși, lichidați, așa cum procedează chiar în zilele acestea președintele turc. De asemenea, victorii ușoare ar trebui nu doar să ne lipsim, dar și să-l privim cu dispreț pe orice „prieten“ sau adulator al unor lideri care n-au nevoie de geniu politic, deoarece dispun de închisori și plutoane de execuție. Situația e bine descrisă de o anecdotă: se spune că, în vis, Putin l-ar fi întrebat pe Stalin cum să stabilizeze statul rus. „Împuşcă-i pe democraţi şi vopseşte Kremlinul în albastru“, ar fi răspuns Stalin. „De ce în albastru?“, întreabă Putin. „Ah, da, zise Iosif Visarionovici, ştiam că la primul sfat nu vei avea nici o obiecţie!“

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/kremlinul-vopsit-in-albastru-425567

 2. Leo spune:

  Nu sunt suficiente masurile economice , sunt obligatorii posturi de radio in limba rusa care sa explice rusilor si mai ales tinerilor rusi cum sta treaba, daca nu, din randul lor se va ridica alti derbedei la Kremlin (oricum terenul este propice pentru asa ceva…).

  • Catun spune:

   Tinerii din Rusia au Internet. TVul si radioul sunt invechite. Nimeni nu mai asculta dintre tineri. Acum important este ca sa ramana Internetul liber. De pe retelele de socializare va veni schimbarea in Rusia. De aceea demasc aici propaganda Rusiei. Trolii ne ajuta sa nu parem paranoici. Razboiul e real.

 3. bogdan spune:

  „Nu trebuie să declarăm Rusia un stat-paria” ! Asta este cea mai mare tampenie ! Rusia s-a pozitionat singura cel putin in ultimii 2-3 ani ca un stat PARIA ! Practic demult trebuiau toti liderii lumii civilizate sa se adune si impreuna sa dea un comunicat puternic in care sa se precizeze ce reprezinta OLR la ora actuala si faptul ca daca va continua cu aceeasi politica va fi total izolata de lumea civilizata ! Un asemenea mesaj venit de la toti liderii lumii civilizate IMPREUNA ar fi greu de oprit pt a fi vazut de toti mujicii din OLR care incet incet si-ar da seama ca nu poate fi toata lumea nebuna doar putler normal la cap ! Asa cate un mesaj pe ici pe colo este repede blocat si manipulat de mass media specializata in dezinformare din OLR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top