rivlinAfirmațiile președintelui israelian Reuven Rivlin, care a spus că ucrainenii și mai ales membrii Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN), au fost implicati în Holocaust, ar trebui să fie considerate ca „un scuipat în sufletul poporului ucrainean”, a declarat Bogdan Cervak, președintele Organizației Naționaliștilor Ucraineni.

Cervak a cerut tuturor evreilor ucraineni să-l convingă pe președintele israelian, care este o victima a propagandei ruse, ca lecturarea presei din Moscova „nu este doar dăunătoare, dar și indecenta”, transmite „112 Ukraina”.

„Ceea ce a făcut președintele statului Israel în parlamentul ucrainean poate fi interpretat în mod clar ca un scuipat în sufletul ucrainenilo. Saacuzi OUN de Holocaust, și chiar și în timpul audierilor parlamentare cu ocazia celei de-a 75-a comemorari a tragediei de la Babin Iar este o ofensa adusa națiunii ucrainene…”.

Cervak a subliniat că președintele Israelului nu ar trebui să creadă tot ceea ce susțin ziarele și televiziunea rusa. „Președintele statului Israel așa și nu a văzut noua Ucraina, despre care a menționat. Așa că nu avem ce sa-l întrebam. Dar există o solictare fata de evrei ucraineni. Asigurați-vă că presedintele nu citeste ziarele de la Moscova, și nu se uita la TV rusesc.  Nu e doar dăunător, dar și indecent „, – a scris liderul naționaliștilor ucraineni.
cervak
Anterior, președintele israelian Reuven Rivlin a vorbit la audierile parlamentare în Rada Suprema a Ucrainei, dedicată comemorarii tragediei din Babin Iar, și i-a acuzat pe ucraineni, și în special pe membrii Organizației Naționaliștilor Ucraineni, de implicare în masacrele și persecutarea evreilor în timpul celui de-al Doilea război mondial.

În special, Rivlin a declarat: „Aproximativ 1,5 milioane de evrei au fost uciși pe teritoriul Ucrainei moderne în al Doilea război mondial, la Babin și multe alte locuri. Ei au fost împușcați în păduri, lânga șanțuri și râpe, împinsi în gropi comune. Mulți ucraineni au fost complici la aceste crime. Și printre ei în mod deosebit luptătorii OUN, care si-au bătut joc de evrei, i-au ucis, iar în multe cazuri i-au predat germanilor. Este de asemenea adevărat că au existat mai mult de 2.500 de oameni drepți in lume – acele câteva scântei care au ars viu în timpul amurgul întunecat al omenirii. Cu toate acestea, majoritatea au tăcut. Relațiile dintre Ucraina și poporul evreu astăzi privesc spre viitor, dar nu ne putem permite ca istoria, cu partea teribilă cat si cu cea frumoasa, sa fie uitata”.babin-iar

În Ucraina, între 27 – 29 septembrie, se comemoreaza 75 de ani de la tragedia de la Babin Iar. În timpul ocupației germane de la Kiev, între 1941-1943, nazistii au împușcat la Babin Iar aproximativ 100.000 de oameni, evreii constituind aproximativ două treimi din numărul total al victimelor.

Printre victime au fost si membrii comunitatii rome, prizonieri de război sovietici, ilegalisti comunisti, dar ți reprezentanți ai Organizației Naționaliștilor Ucraineni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Liderul naționaliștilor ucraineni: Președintele Israelului a ofensat ucrainenii chiar în Parlamentul de la Kiev

 1. Leo spune:

  Nu este minciuna…

 2. Catun spune:

  „Opusul dragostei nu este ura, ci indiferenta” zicea cineva care a scapat din lagarele naziste si a observat o realitate. Cand cineva e asuprit pe nedrept, trebuie sa te situezi de partea lui. Nu exista neutralitate morala in asemenea situatii.
  Ma gandesc la ucraineni, dar si la palestinieni.

  • mocanu dan spune:

   PAI DACA TE GINDESTI LA PALESTINIENI SA STI CA TOT LA MOSKOVA GINDESTI CA BANII TOT DE ACOLO VIN…APROPO AI MAI VAZUT ATENTATE TERORISTE IN ISRAEL DUPA INTELEGERILE AVUTE DINTRE TEL AVIV SI MOSKOVA?OARE DE CE?DAR IN TURCIA?

 3. mocanu dan spune:

  TOATE TARILE DIN EST AU ACCEIASI PROBLEMA.EVREII COMINTERNISTI AU TERORIZAT POPULATIILE AUTOHTONE SA SE COMUNIZEZE(NUMEROASE CRIME),IAR CIND S-A SUCIT ROATA CU HITLER ACESTIA AU DEVENIT PRINCIPALE TINTE…EX DUPA 1947 APARATUL CENTRAL DE PARTID SI STAT ERAU COMINTERNISTI EVREI DE LA MOSKOVA CARE CHIAR SI ACUMA SE REGASESC NEPOTEII LOR IN DIVERSE FUNCTII EX BOGDAN OLTEANU….ACESTIA AU DISTRUS POPORUL ROMAN DIN TEMELI URMARILE VAZINDUSE SI ACUMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top