Russian-artilleryServiciile secrete de la Kiev au publicat o interceptare a unei convorbiri între colonelul rus Igor Strelkov (Ghirkin), unul dintre comandanţii rebelilor din estul Ucrainei, şi un subaltern din teritoriu, căruia îi ordonă să elimine dintr-o zonă strategică forţele guvernamentale ucrainene.

Din transcriere reiese că armata ucraineană şi-a consolidat poziţiile în zona Gornoe, concentrând tehnică militară – tancuri şi transportoare blindate.

Colonelul Strelkov ordonă trimiterea unui grup anti-tanc, promiţând suport de foc din partea artileriei ruse de peste graniţă.

Transcrierea dialogului telefonic între Strelkov şi un subaltern:

Strelkov: …trebuie ocupată Gornoe într-un fel. Trimiteţi un grup anti-tanc. Trebuie scoşi de acolo.

Rebel: Am înţeles. Dar acolo sunt circa 107 unităţi de tehnică militară.

Strelkov: 107 unităţi? Unde?

Rebel: Imediat vă indic pe hartă…În raionul Gorlovka există o instalaţie mare, acoperită cu „camuflaj”…În zonă există un poligon auto, acolo sunt concentrate circa 107 unităţi de tehnică.

Strelkov: Acţionaţi. Dinspre sud veţi fi susţinuţi de artileria rusă. Şi în timpul nopţii, până vor ajunge rezervele, trebuie să curăţaţi totul acolo. Eliminaţi tancurile, altfel nu veţi primi sprijin. Nici voi, nici noi. Acţionaţi.

strelkov

Înregistrarea convorbirii telefonice este o altă dovadă a faptului că Rusia a trecut într-o nouă fază de susţinere a rebelilor din Ucraina. Pe lângă trimiterea de tehnică militară, armament, muniţie şi „voluntari”, Moscova lansează tiruri de artilerie şi rachete spre ţinte ucrainene de pe teritoriul ţării vecine.

Rusia neagă în continuare orice implicare în spijinirea sepratiştilor din Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top