Regimul rus devine o victimă a propriei maniere de bluf și înșelăciune, care mai devreme sau mai târziu se va întoarce îmotrivva sa, scrie pe Facebook analistul politic rus Lilia Șevțova.

„Jocul în minciunele” este exact ceea ce fac autoritățile ruse. La urma urmei, resursele care îi pot garanta omnipotența nesfârșită sunt epuizate, .deci, trebuie să blufezi, să trișezi și să înșeli. Politica devine o formă de reproducere a aerului. Paradoxul este că guvernul devine victima înșelăciunii sale „, a subliniat politologul.

Expertul dă exemple de „trucuri” care au un efect distructiv asupra puterii.

Astfel, alegerile din Rusia sunt o modalitate constituțională de a legitima guvernul. Dar, transformându-le într-o batjocură, autoritățile le-au făcut factor de autodistrugere.

Confruntarea dintre forțele de securitate și marii afaceriști duce la moartea economiei și amenințarea la adresa guvernului însuși. Politologul notează că epurările de personal au devenit obișnuite pentru aparatul administrativ al Federației Ruse, însă subminează „principiul autosusținerii birocratilor, care constă în acordarea către aparatul și organele de stat a dreptului la arbitrariu în schimbul loialității lor”.

Șevțova subliniază ca nici militarismul regimului ca mijloc de întărire a sistemului nu este eficient. „În militarism oamenii chipurile sunt dispuși să-și sacrifice atât nivelul de trai cât și viața. Există îndoieli cu privire la disponibilitatea oamenilor pentru astfel de scrificii”, afirmă ea.

Expertul consideră că o alta minciuna este „întoarcerea” Rusiei la masa tratativelor cu actorii globali. „Întoarcerea Rusiei în APCE, disponibilitatea Occidentului pentru dialog cu Moscova, disclocarea Ucrainei la periferia atenției lumii – toate acestea au adus euforia unei victorii rusești:” Am rezistat, ei s-au predat „, subliniază Șevțova.

„Occidentul se teme de agresivitatea Rusiei în cazul izolării sale, dar disponibilitatea sa pentru dialog nu înseamnă întoarcerea Rusiei în clubul mondial. Occidentul caută o nouă formulă de atitudine față de Rusia, care este vazuta ca o entitate ostilă de care trebuie sa te feresti, sa o descurajezi (de aici, întărirea NATO), dar care nu ar trebui să fie provocată.

„Strângerile de mână occidentale nu înseamnă acordarea brusca de încredere, ci o ipocrizie forțată”, afirmă ea.

Necesitatea de a demonstra putere în lipsa altor modalitati de a te afirma se dovedește a fi o altă capcană pentru autoritățile ruse. „În situația în care instituțiile au devenit butaforice, violența este singurul instrument al politicii. Însă forța întotdeauna întâmpina opoziție. Efectul bumerangului în politică nu a fost înca anulat. Poți, bineînțeles, să continui să ”joci miciunele”. Dar, mai devreme sau mai târziu te vei confrunta cu o reactie de răspuns. Și se pare că în atmosfera deja există sentimentul acestei inevitabilități și o teamă generală fata de acest lucru… „, concluzionează expertul rus.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Lilia Șevțova: Kremlinul devine victima propriei înșelăciuni

  1. bogdan spune:

    Godacii sunt experti in revolutii ! Si cam se apropie vremea uneia ! Oricum Porkul Pitik Kriminal nu moare de moarte buna la el in cocina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top