LitpolukrbrigBrigada lituaniano-polonezo-ucraineană (Litpolukrbrig) participă la exercițiile militare „Anaconda-2016”, care au loc pe teritoriul Poloniei.

„Ceremonia de începere a exerciţiilor a avut loc sub conducerea comandantului brigazii, generalul Adam Joks”, anunta Ministerul Apararii din Ucraina.

„În timpul exerciţiilor militare va fi verificata activarea unităților multinaționale la nivel tactic”, – a adăugat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Exercițiul internațional „Anaconda-2016” a început pe 6 iunie, în Polonia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Litpolukrbrig participă la exerciţiile militare Anaconda-2016

 1. rsumy spune:

  Citez din clasici, (încă) în viață [C-tin Moldovean]:

  „Niciodată nu a existat un stat ucrainean până în 1918, cu excepția Rusiei kievene.”

  Așa, și???
  Toate au un început!
  Rusia n-a ‘pornit’ de la Facerea Lumii.
  România n-a existat până la 1859.

  Bați câmpii cu grație, amice…

 2. Putin spune:

  Dupa logica trolisorului bolsevic, reintregirea Romaniei ca urmare a razboiului de la 1919 cu Ungaria se datoreaza tot bolsevicilor, nu?Faptul ca Ungaria bolsevica semnase un acord cu rusia, insa spre norocul nostru, rusia era ocupata cu revolutia bolsevica. Ar trebui sa le multumim tot bolsevicilor ca nu au intervenit ca aliati ai Ungariei!?!? 🙂

 3. Putin spune:

  Ia uite cum in mintea trolisorului rus devine mult mai grav tributul platit de moldoveni polonezilor si lituanienilor, IN EVUL MEDIU, decat prezenta ACTUALA prezenta a armatei ruse pe teritoriul acestei republici! Genocidul de la Fântana Albă reprezintă un episod negru din istoria României, atunci când nu mai puţin de 3.000 de români bucovineni au fost masacraţi cu sânge rece de trupele sovietice nu apare nici macar ca nota de subsol!

 4. Constantin Moldovean spune:

  Reîntoarcere în evul mediu.
  În anii demult apuși ai evului mediu exista o aiureală numită Republică lituaniano-polonă (Rzeczpospolita, care de fapt era regat), .
  Această struțo-cămilă, în anii săi de apogeu, stăpânea peste Bielorusia și mare parte din Ucraina de azi. Bineînțeles că nobilii erau poloni și lituanieni, restul erau cu ”munca de jos”. Trebuie menționat că și Moldova i-a plătit tribut în câteva rânduri, polono-lituanienii dictându-le ce și cum moldovenilor.
  Ucrainenii, sub comanda hatmanului ucrainean Bogdan Hmelnițki s-au răsculat dorind separarea de Warșovia datorită abuzurilor acesteia, Între Rzeczpospolita și ucraineni au avut loc un lung șir de lupte crâncene. Când situația s-a înrăutățit, ucrainenii au apelat la protecția Moscovei. Din acel moment – vreo 400 de ani – ucrainenii au avut un destin comun cu rușii.
  Niciodată nu a existat un stat ucrainean până în 1918, cu excepția Rusiei kievene.
  Cei care au întemeiat Ucraina ca stat, așa cum îl cunoaștem azi, (inclusiv cu înscriere la ONU) au fost bolșevicii.
  Ca o culme a recunoștinței, azi în Ucraina este interzis să vorbești despre bolșevici..

  • Catun spune:

   Papusa Costel, Imperiul tarist, URSSul si Federatia Rusa sunt aiureli si mai mari decat cele din Evul Mediu. Traim in secolul in care toate imperiile trebuie sa piara. Marea Britanie a inteles prima acest lucru. Federatia Rusa va trebui ajutata sa nu mai fie un imperiu, sau izolata.

   Cu toate ca Ucraina este in situatie de razboi, libertatea de exprimare exista si poti vorbi si despre bolsevici. Poti sa fii si unul daca ti se pare rezonabil. Motivul pentru care ucrainenii se disociaza de bolsevici este HOLODOMORUL (1932-1933) – genocidul lui Stalin impotriva a milioane de ucraineni. Tu nu aveai cum sa stii acest lucru pentru ca scuza ta este ca ai facut istorie sovietica. Nu-ti pot reprosa ceva decat de acum incolo. Acum te-am documentat. Propaganda sovietica a negat Holodomorul asa cum propaganda ruseasca neaga revolta populara denumita Euromaidan.

   Inainte de Holodomor a fost Euromadianul din 1930. Atunci polonezii au ajutat sutele de mii de ucrainen ca sa scape de bolsevici, insa Ucraina a platit cu milioane de vieti in 1932-1933.

   Stalin a dat ordin ca ucrainenii sa fie impuscati ca sa nu piarda Ucraina. Apoi a inceput o ampla campanie de rusificare. DEJA-VU?

   In 1932 Stalin isi manifesta ingrijorarea cu privire la ucrainenii aliati cu polonezii

   • Catun spune:

    In 1932 Stalin isi manifesta ingrijorarea cu privire la ucrainenii aliati cu polonezii. In scrisoarea catre Kaganovici scria: „Daca nu rezolvam situatia din Ucraina, riscam sa o pierdem”. A dat ordin sa se foloseasca forta.

    „Foametea din Ucraina a fost indusa pentru a micsora numarul de ucraineni, pentru a inlocul mortii cu oameni din alte parti ale URSSului si astfel de a ucide si cel mai infim gand de independenta a Ucrainei.” – cartea se numeste „Dancing with Stalin” – Cambridge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top