Marea Britanie a denunţat miercuri comportamentul iresponsabil al Rusiei, într-o reuniune de înaltă confidenţialitate desfăşurată la sediul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) la Haga, întrunită în scopul discutarii cazului Skripal, potrivit AFP.

„Comportamentul iresponsabil al Rusiei încalcă interdicţia mondială asupra armelor chimice” şi ameninţă securitatea mondială”, a declarat reprezentata britanică pe lângă OPCW, într-un mesaj pe Twitter.

„Rusia a dus o campanie de dezinformare insolentă şi a atacat reputaţia şi expertiza OPCW”, afirma delegaţia britanică, care este convinsa ca doar Rusia dispune de mijloace tehnice, experienţă operaţională şi motiv pentru asasinarea lui Serghei Skripal.

Diplomaţii din consiliul executiv al OIAC s-au reunit miercuri la Haga pentru o nouă întâlnire pentru a vorbi despre acest caz.

Reuniunea, desfăşurată cu uşile închise, a fost convocată de Marea Britanie, în timp ce inspectorii OPCW au confirmat că Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi la Salisbury (sud-vestul Angliei) luna trecută cu un agent neurotoxic, inoculat – potrivit Londrei – sub formă lichidă şi în cantităţi foarte mici.

Anterior, OPCW a anunţat că testele de laborator confirmă concluziile Marii Britanii cu privire la identitatea agentului chimic toxic folosit în Salisbury la otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale. Londra acuză oficial Moscova ca se afla în spatele tentativei de asasinare a lui Serghei şi Iulia Skripal.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Londra denunţă comportamentul iresponsabil al Rusiei

  1. bogdan spune:

    Oricum Porcia Pitikului este pe tobogan la vale in cadere libera ! Nu pot la nesfarsit sa se certe cu toata Lumea Civilizata fara sa suporte consecintele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top