rt2Russia Today este amenințată cu retragerea licentei de emisie pe teritoriul Marii Britanii, daca va continua sa faca propaganda in loc de jurnalism. Organismul de reglementare britanica in domeniul audiovizualului – Ofcom – sustine ca postul tv proKremlin a încălcat regulile jurnalismului prezentand subiectiv si distorsionat criza din Ucraina, potrivit The Guardian.

Reprezentanții Russia Today au fost convocați la o întâlnire la Ofcom, la care canalul rusesc a fost găsit vinovat de încălcarea Codului de radiodifuziune britanic, potrivit deciziei publicate luni.

Autoritatea de reglementare a identificat patru materiale tv separate, toate acestea fiind emisiuni din luna martie a acestui an, care prezinta evenimente din Ucraina.

Ofcom a anuntat conducerea canalului tv că orice viitoare încălcare a normelor de imparțialitate ar putea duce la mai multe sancțiuni de reglementare, inclusiv luarea în considerare a sanctiunilor statutare”.

Sancțiunile statutare pot lua forma unor amenzi sau chiar retragerea licenței de emisie.

Reprezentantul Ofcom a declarat:

Ofcom are reguli stricte privind protecția publicului. În cazul în care radiodifuzorii încalcă regulile noastre, vom aplica acțiuni urgente și decisive„.

Amintim ca postul tv de stat Russia Today a adaugat o emisiune de 5 ore la editia sa din Londra, începand cu data de 30 octombrie, in vederea acoperirii evenimentelor din Marea Britanie, în plus față de setul deja existent al stirilor din intreaga lume.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Londra: Russia Today ameninţată cu retragerea licenţei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top