CrimeeaUn grup de juristi americani a publicat un proiect de strategie, care a fost oferită presedintelui ales al SUA Donald Trump, pentru soluționarea conflictului din Ucraina.

Strategia însă, asa cum apare publicată în The National Interest, pare mai degraba creata in laboratoarele Kremlinului, pentru ca satisface principalele pretentii ale sale: de natura teritoriala – Crimeea si politice – stoparea integrarii europene a Ucrainei.

În general, strategia conține trei puncte cheie:

1. Occidentul și Rusia ar trebui să „fie de acord să nu cada de acord” asupra statutului Crimeei pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Este repetarea situatiei din 1940 cu cele trei țări baltice, care au avut acelasi statut de la ocuparea de catre URSS si pana la prăbușirea sovietică.

2. Părțile convin să mențină status quo-ul Donbasului ca parte a Ucrainei, asigurând respectarea încetării focului;

3. Se creaza un program financiar pentru redresarea economică a Ucrainei cu participarea Rusiei, SUA și UE.

Cu alte cuvinte, strategia propune ca Republica Autonoma Crimeea să rămână efectiv în componenta Rusiei.
DNR rebel
Un alt punct-cheie, care este menționat voalat, este stoparea integrarii Ucrainei în Uniunea Europeană în schimbul unui „ajutor” financiar al Rusiei pentru refacerea infrastructurii distruse.

Ucraina ar putea numit ajutorul rusesc drept „reparații” de razboi sau echivalentul în bani pentru anexarea Crimeei și distrugerile provocate în regiunile estice ale țării. Rusia, la rândul său, va putea considerare aceste fonduri ca pe o plată pentru consolidarea unui ”parteneriat comercial de încredere” și / sau compensare pentru Ucraina, pentru respingerea concesiilor comerciale speciale oferite de UE.

Statutul final al relațiilor dintre Ucraina și UE va fi determinat în lumina evenimentelor viitoare.

Juristii sunt convinsi că inițiativa ar trebui să provină de la administrarea Trump și poate servi drept „semnal lui Putin că el nu este ignorat și că președintele ales al SUA vrea să lucreze cu el pentru restaurarea relațiilor constructive SUA-Rusia „, – spune articolul.

Programul financiar cuprinde miliarde de dolari, iar utilizarea banilor va trebui să fie atent monitorizata, adauga autorii strategiei.

Așa cum precizeaza articolul, fondurile ar trebui să fie direcționate către: reabilitarea infrastructurii; compensații pentru zecile de mii de refugiați și persoane care încă mai trăiesc în zona de razboi, pentru daune și leziuni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Lui Trump i-a fost oferită spre examinare strategia pentru Ucraina. Ce prevede aceasta?

 1. mocanu dan spune:

  ASTIA ERAU JURISTI DE SOVROM?ERAU NEAMURILE LUI ROMAN,BRUCAN ,SEVERIN,BOGDANEL O.,BIRLADEANU…..CINE DRACU A PUTUT SCRIE O ASTFEL DE STIRE DE KKKK

 2. bogdan spune:

  povesti de adormit copiii !

 3. rsumy spune:

  … iar California și Texas să devină state independente!

  Strategie de doi bani…
  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top