Lukashenko_PutinBelarus a cerut Rusiei să îi furnizeze un nou împrumut de 3 miliarde dolari, a declarat ministrul de finanțe rus Anton Siluanov. Potrivit ministrului, problema va fi luată în dezbatere în funcție de îndeplinirea condițiilor programelor împrumuturilor ruse anterioare, potrivit Interfax.

El a mai spus că, în cadrul ședinței de guvern de astazi, va fi discutata elibearea unei noi transe a unui imprumut mai vechi – de 760 milioane dolari. „Astăzi va fi aprobat, iar în luna iulie vor fi transferati banii”, -a mai spus Siluanov.

 

Datoria publica externa a Belarus era, la data de 1 iunie 2015, de 12,7 miliarde dolari, in crestere cu 1% de la inceputul anului.

Potrivit Ministerului Finanțelor belarus, în ianuarie-mai 2015, Minsk a atras titluri de stat externe în valoare de 488.1 milioane dolari, inclusiv 328,9 milioane dolari de la creditori precum guvernul şi banci din Rusia, 149.8 milioane dolari credite bancare din China și 9.4 milioane dolari împrumuturi de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Plățile pentru rambursarea datoriei publice externe de la începutul anului s-au ridicat la 377.9 milioane dolari. Inclusiv, au fost efectuate plăti de 125 milioane dolari pentru creditul guvernului Federației Ruse, 75,9 milioane de dolari – FMI, 88,3 mil. dolari – Fondului Anti-Criză (ACF) al Comunitatii Economice Eurasiatice, 80,5 mil. dolari – bancilor din China, 7,5 milioane dolari – BIRD si 0,7 mil. dolari – SUA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top