LukoilLukoil a apelat la sprijinul Comisiei Europene pentru a rezolva conflictul din jurul activelor sale din România. Solicitarea unei întâlniri cu președintele român nu a dat niciun rezultat. România a acuzat compania rusă de evaziune fiscală și spălare de bani, cu toate acestea, potrivit presei ruse, atacul asupra companiei este realizat cu scopul reducerii prețului activelor pentru un cumparator din România.

Conducerea „Lukoil” a transmis Comisiei o scrisoare în care solicită să participe la investigaţia împotriva companiei desfasurata de organele de drept din România. Acest lucru a fost anunțat la o conferință de presă la Bruxelles, de vicepreședintele „Lukoil” Oil Refining, Thomas Mueller.

În scrisoare, al carei destinatar este vicepresedintele Comisiei Europene Maroš Shefchovich, se subliniază că „Lukoil”  este o companie internațională responsabilă social, care își desfășoară activitatea în multe țări europene. Potrivit lui Mueller, participarea europeană în investigatie este necesară, deoarece decizia Curții Române afectează activele „LUKOIL” din întreaga Europă.

„Prin urmare, cerem Comisiei Europene sa ne ajute sa avem o investigație transparenta, să efectueze o analiză amplă a situației – a spus Muller. – Europa protejează afacerile, este important pentru creșterea economică, ocuparea forței de muncă, pentru Europa însăși”. Mueller a spus că „LUKOIL” are in Europa patru rafinării (România, Bulgaria, Olanda și Italia), valoarea totală a activelor fiind de 9 miliarde de euro.

Scandalul cu rafinaria romaneasca „Petrotel Lukoil” a început anul trecut. La începutul lui octombrie, au fost percheziționate birourile rafinăriei Petrotel (cu o capacitate – 2,4 milioane de tone pe an), in proportie de 97% deținută de compania rusă.

Perchezitiile au fost efectuate în cadrul anchetei privind suspiciunea de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit sursei „Gazeti.Ru”, „Lukoil”, a încercat în mod repetat sa obțina o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, dar nu a primit niciun răspuns la solicitări.

Presa rusa afirma ca aceasta este o dovada indirecta ca in spatele atacului asupra activelor românești ale „Lukoil” sunt tocmai autoritățile române.

Thomas Mueller a declarat anterior că societatea a primit o serie de propuneri pentru vânzarea activelor românești. Potrivit lui, „Lukoil” nu intentioneaza sa vanda sau sa închida instalația, dar propunerea este foarte ciudat, ca „fabrici în Europa nimeni nu este de gând să cumpere.”

Șeful companiei de analiză litere mici Vitaly Kryukov subliniază că marjele de rafinare din Europa este prea mic pentru a dobândi rafinăriei. Acest lucru se datorează cererii stagnante. Dar Europa de Est, potrivit experților, în acest sens, la deprimat toate regiune.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top