pinguini-antarcticaÎn Australia au demarat lucrările reuniunii de două săptămâni a Comisiei Internaționale pentru Conservarea Resurselor Marine Vii din Antarctica (Commission on the Conservation of Antarctic Marine Living Resource – CCAMLR), al cărui scop este crearea a trei zone marine protejate în apele antarcticii, scrie The Guardian.

După cinci ani de negocieri eșuate, participanții speră că Rusia, care în acest an prezidează reuniunea, va face concesii și va accepta necesitatea crearii de zone protejate în Marea Ross si în Antarctica de Est.

În caz de succes, acord va fi primul exemplu de consens internațional în domeniul protecției resurselor marine. Pana in prezent, in fiecare an, Rusia și China au blocat în mod constant acordul, invocând faptul ca țările membre ale CCAMLR au abordări diferite în materie de pescuit comercial și cercetarea științifică în regiune.

Experții au speranțe mari pentru schimbarea de poziție a Moscovei în legătură cu declarea anului Ecologiei în Rusia în 2017, precum și a imaginii de ”aparator al naturii” pe care propaganda Kremlinului o construieste in cazul presedintelui rus Vladimir Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Lumea speră ca Rusia să nu mai blocheze acordul privind rezervațiile naturale din Antarctica

  1. Catun spune:

    Papusa Nada Sou, oriunde dau de tine peste tot vad ca esti singurul care agiti tema razboiului. Si te declari militant pentru pace. E ca si cum vrei sa te legi la sireturi in timp ce alergi, sau mai exact ca atunci cand incerci te scobesti printre masele in timp ce grohai.

  2. corbu spune:

    si totusi nu se poate trece peste ei . de ce ?

  3. bogdan spune:

    OLR ? Pai astia au fost la furat de cand se stiu !! Doar nu se vor civiliza dintr-o data….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top