macoveiMonica Macovei, candidat independent la preşedinţia României, a dat publicităţii un comunicat în care condamnă imixtiunea premierului Victor Ponta în activitatea procurorilor care au instrumentat cazul Lukoil şi au dispus un sechestru la Rafinăria Petrotel pentru recuperarea banilor dintr-un posibil caz de evaziune fiscală. Ponta i-a transmis public procurorului de caz că trebuia să ţină cont mai presus de orice de situaţia celor 3.000 de angajaţi, şi nu de propriile investigaţii şi proceduri penale, dacă ele afectau activitatea economică a rafinăriei. Redăm mai jos comunicatul integral al Monicăi Macovei:

Asemănarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investighează cazul de evaziune de la Lukoil și discursul ambasadorul Rusiei la București pe aceeași temă este o dovadă clară că Ponta este mai preocupat să apere interesele rușilor, decât să susțină o justiție corectă și recuperarea prejudiciilor.

Oleg Maginov, Ambasadorul Rusiei la București, s-a arătat “foarte îngrijorat” de acțiunea procurorilor la rafinăria Petrotel-Lukoil, și și-a exprimat speranța că „ancheta se va face nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit (…) de interesele relaţiilor ruso-române”.

Mă întreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/corupție ar afecta negativ interesele relațiilor dintre România și Rusia?

Victor Ponta nu-și pune însă astfel de întrebări, ci, mai rău, a preluat mesajul ambasadorului Rusiei și a mers mai departe, criticând procurorii pentru că au pus sechestru pe bunurile companiei rusești Lukoil.

Din reacția lui Ponta se poate lesne vedea că nu apăra interesele românilor, furați de atâția ani, ci interesele celor acuzați de corupție. Este o trădare a intereselor României.

Până acum l-am văzut pe Ponta atacând Justiția ca să-i apere pe corupţii din PSD și din partidele aliaților politic. Acum atacă Justiţia ca să ia apărarea unei companii ruseşti. Până acum, dintre hoții din PSD și români, Ponta a ales mereu hoții. Acum a trecut la un alt nivel: dintre Putin și români, Ponta a ales Putin.

Am văzut în ultimele 2 săptămâni câteva exemple din cât s-a furat în România în ultimii ani – în dosarele Microsoft, Loteria, Lukoil etc. vorbim de pagube de sute de milioane de euro.

De aceea, ca președinte, voi susține investigarea tuturor privatizărilor care au distrus industria românească, au păgubit bugetul și au lăsat pe drumuri milioane de oameni.

Banii furați din bugete reprezintă școli, spitale, drumuri, slujbe pierdute. Totul s-a convertit în vile, piscine și conturi în străinătate.Trebuie să recuperam tot ce se poate din acești bani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top