Președintele francez, Emmanuel Macron, a cerut autorităților ruse să respecte principiile democratice fundamentale, replicând astfel presedintelui rus Vladimir Putin, care a declarat că și protestele din Franța au fost însoțite de acte de violență.

„Într-adevăr, mulți polițiști au fost răniți și sunt foarte îngrijorat de această situație. Dar, cu toate acestea, Franța a respectat întotdeauna nu numai Constituția sa, ci și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, a spus președintele Franței. „Parisul respectă întotdeauna deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO)”, facand aluzie astfel la decizia Moscovei de a ”alege” care dintre deciziile CEDO sa le respecte. Totodta, Macron a subliniat că „trebuie să facem distincția între libertatea de exprimare și problemele de ordine publică”.

Președintele rus, Vladimir Putin, a răspuns cuvintelor lui Macron pentru prima dată vorbind public despre protestele de la Moscova:

„Cetățenii au dreptul la proteste pașnice, în conformitate cu legislația în vigoare, iar autoritățile trebuie să asigure punerea în aplicare a acestor drepturi. Dar nimeni – nici autoritățile, nici grupurile de cetățeni – nu au dreptul să încalce legile existente și să aducă situația în absurd sau să se confrunte cu autoritățile. Aceasta este o încălcare a legii, iar toți cei care se fac vinovați de aceste încălcări trebuie să fie trași la răspundere în conformitate cu această lege rusă. „

Vorbind despre respingerea celor 57 de candidați ai opoziției pentru alegerile locale, Putin a spus că au fost eliminați „pentru încălcări evidente ale legii electorale”. Disputele cu Comisia Electorală Centrală, potrivit lui Putin, acești candidați trebuie să le rezolve in instanțe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Macron lui Putin: ”Trebuie să faceți diferență între libertatea de exprimare și problemele de ordine publică”

  1. bogdan spune:

    Discutie intre un Presedinte de calitate si un Gunoi Pitik care si el se crede presedinte dar este doar un gunoi ce conduce o turma inapoiata de godaci…Diferenta dintre cei doi este ca intre Trabant si Mercedes…

  2. Maciuca spune:

    El Macron echilibratul pamantului,i-a spus lui Putin ,faceti ca noi:casatoritiva cu babe si populati masiv tara cu arabi!Nu vad ce rațiune sănătoasă poate sa aiba amarati din ăștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top