Ucraina face apel la partenerii din „formatul normand” sa sporeasca presiunile asupra Rusiei în problema punerii în aplicare a Acordului de la Minsk privind soluționarea conflcitului din Donbas, transmite Unian.

Secretarul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei, Mariana Beța, a declarat astăzi, la un briefing de la Kiev că: „Rusia, în calitate de semnatar al acordurilor de la Minsk nu a îndeplinit până în prezent, 26 ianuarie, niciuun singur element din acordurile de la Minsk. De fapt, au trecut trei ani de la ocupația ilegală a Crimeei, 2,5 ani de la data semnarii acordurilor de la Minsk, iar Rusia nu a îndeplinit nici primul punct – încetarea focului „, – a spus Beța.

Potrivit ei, Rusia a demonstrează încă o dată reticența absolută și refuzul de a-și îndeplini obligațiile asumate in cadrul acordurilor de la Minsk și să contribuie la detensionarea situației din Donbas.

„Este o stradă cu două sensuri, iar Rusia trebuie să îndeplinească partea sa din aceste acorduri. Este singurul algoritm care există acum pentru detensionarea situației în Donbas. Facem apel la partenerii noștri internaționali, în special la cei din „formatul normand”, pentru a spori presiunile asupra Rusiei sa îndeplineasca prevederile acordurilor de la Minsk”, – a spus ea.

Pe 12 februarie 2015, la Minsk, au avut loc negocieri privind solutionarea crizei din regiunea Donbas cu participarea președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, președintelui francez Francois Hollande, cancelarului german Angela Merkel și președintelui rus, Vladimir Putin. În urma discuțiilor a fost aprobata o serie de măsuri care, printre altele, prevăd încetarea focului în estul Ucrainei, retragerea tuturor armelor grele de pe teritoriul ucrainean, eliberarea tuturor deținutilor, redarea frontierei ucrainene sub controlul guvernului Ucrainei și alegerile locale în Donbass.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to MAE Kiev: Rusia nu a pus în aplicare niciun punct al acordului de la Minsk

  1. bogdan spune:

    Cine dracu mai crede in ziua de azi in angajamentele godacilor ?! Fie ele verbale fie in scris ! In lumea civilizata daca un lider gen Merkel sau Hollande sau oricare altul declara ceva toata lumea il crede chiar daca nu a semnat nimic ! Pe porci nu-i mai crede nimeni indiferent ce grohaie putler sau Javrov sau orice alt godac ar grohai de la ei ! Asta e necazul cu aceasta asa zisa tara de lumea a 3 a ! Nu poti crede nimic le ei ! Ei mint cum respira ! Au gresit secolul ! Ei sunt in sec 21 in fapt dar ca mentalitate sunt in sec 12…Barbarii sec 21 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top