David LidingtonRusia blochează soluția diplomatică a conflictului din Donbas, susţine David Lidington, ministrul Marii Britanii pentru Afaceri Europene, potrivit unui discurs la centrul de cercetare al Carnegie Europe, potrivit Eurointegration.com.

Rusia este responsabilă pentru blocarea soluției diplomatice.  Angajamentele președintelui Putin luate în cadrul Acordului de la Minsk, nu au fost niciodată in concordoanta cu acțiunile reale ale Rusiei„, a mai spus el.

În plus, potrivit ministrului britanic, Rusia este responsabila de încălcarea suveranității Ucrainei, instruirea și sprijinul teroriștilor și amestecul în treburile altor vecini.

Rusia este responsabila pentru crearea separatistilor cu un an în urmă nu exista nicio mișcare pentru independența Donbasului„, a spus el.

Separatiștii nu sunt adevărata expresie a gândirii democratice, sunt instrumente ale politicii ruse și Rusia este responsabila pentru înarmarea lor” – a spus Lidington.

Totodata, diplomatul a observat ca Rusia continuă să intervină ilegal în afacerile unor tari vecine. Spre exemplu in Georgia, unde a semnat recent acorduri adiționale cu regiunile separatiste. Totodata, Rusia a intervenit în alegerile din Republica Moldova, acordand sprijin financiar pentru partidele politice pro-ruse.
separatisti
Dar ce este cel mai cinic, în fața unor dovezi copleșitoare servicii secrete, declarațiile martorilor oculari, precum și ale observatorilor internaționali Rusia neagă şi spune ca nu este amestecata în conflictul din estul Ucrainei remarca indignat diplomatul.

În astfel de circumstanțe, potrivit ministrului britanic, UE nu poate derula afaceri cu Rusia.

Dar, a spus el, UE ar trebui să combine eforturile diplomatice, presiunea asupra Federației Ruse, sprijinul Ucrainei, precum și lupta împotriva propagandei ruse.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top