NATO usa„Rusia nu prea înțelege ce înseamnă NATO. Alianța este formată din țări care aderă la o doctrină defensivă, în timp ce Moscova încearcă să impună peste tot influența sa”, sustine ministrul de externe al Poloniei Witold Waszczykowski, după reuniunea de două zile la sediul NATO al șefilor ministerelor apărării din țările membre NATO.

În timpul reuniunii, miniștrii au încercat să convingă comandamenntul NATO despre elaborarea unor acțiuni concrete privind dislocarea forțelor NATO pe flancul estic. Șeful MAE polonez este convins că la viitorul summit NATO va fi adoptată o declarație, care va consolida flancul estic cu noua prezența militara a Alianţei.

Rusia însă percepe cu furie aceste acțiuni, scrie wPolityce.pl.

Waszczykowski

Waszczykowski este convins: cu cât mai multe țări NATO vor înconjura Rusia, cu atât mai în siguranţă se va simţi această ţară

„NATO nu are nicio doctrină agresivă. Alianța reunește țări cu o anumită structură a valorilor și regulilor. Acest state sunt democratice, în care exista control civil asupra armatei şi care impartasesc o doctrina mai degrabă defensiva decât ofensiva. În această privință – cu cât mai multe țări de acest fel vor fi în jurul Rusiei, cu atât Rusia ar trebui să se simtă mai în siguranță. Pentru că ea trebuie să fie convinsa că din partea acestor țări nu vor izvorî niciodata acțiuni agresive împotriva Rusiei”, – a spus Witold Waszczykowski.

Ministrul polonez a constatat cu regret că Rusia de mai mulți ani desfaşoară un „joc geopolitic” și vede extinderea alianței ca pe o „pierdere de influență”, pierderea oportunității de a promova interesele sale în acele țări care încă nu sunt membre ale NATO.

Ministrul polonez de externe a mentionat că Rusia are o doctrina de aparare care prevede chiar „utilizarea de arme nucleare, inclusiv împotriva Poloniei”. În acest sens, reacția Rusiei este previzibilă. „Ea va continua să fie ofensiva şi agresiva” – conchide wPolityce.pl.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (10 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top