zaharovaMinisterul Afacerilor Externe al Rusiei nu pierde niciun prilej să arunce cu venin în vecini, în încercarea revizuirii istoriei celui de-al Doilea război mondial, de data aceasta victima este România.

Comentariul respectiv a fost postat pe site-ul MAE rus chiar de purtătorul de cuvânt al ministerului -Maria Zaharova.

Motivul nemulțumirii „oficialei” îl reprezinta „modestia” evenimentelor cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorarii Holocaustului, organizată în București.

„Diplomata” rusa spune că aceste evenimente „au fost însoțite prin desfasurarea unei expozitii dedicate deportarii germanilor din Transilvania în Uniunea Sovietică, în 1945, in culori pronuntat şi deschis antisovietice și anti-ruse. Accentul principal a fost pus pe condamnarea „acțiunii” crude, inumane a forțelor de ocupație sovietice „împotriva germanilor nevinovați”.

„Cine, dacă nu actualul președinte al României – germanul etnic Johannis, să nu cunoască mai bine paginile din trecutul recent al țării sale” – observa ironic Zaharova.

„Și apropo. În zilele in care aniversam capitularea naziștilor la Stalingrad, noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română” – îşi încheie comentariul „oficiala” Ministerului rus de Externe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 1,80 din 5)
Încarc...

Related Posts

16 Responses to MAE rus: „Noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română în al Doilea război”

 1. Catun spune:

  http://m.ziare.com/international/rusia-si-libertatea-de-a-re-scrie-istoria-1408143-font1
  Un raspuns documentat dat de catre un specialist declaratiilor MAE rus.

 2. Gogu spune:

  Putoarea asta de rusoaica habar nu are, sau nu are voie sa stie adevarul asa cum a fost el, bun pentru unii si fau pentru altii. La rusi adevarul este numai cel pe care il propovaduiesc ei si nimeni nu are voie sa spuna ceva impotriva. Ea nu a uitat impotriva cui au luptat romanii. Dar de ce nu spune ca URSS nu a recunoscut dupa moartea lui Lenin, „edictul de autodeterminafe al popoarelor supuse de regimul tarist?” De ce nu spune ca URSS nu a recunoscut independenta nici unei foste republici unionale si a declarat ca mai devreme sau mai tarziu, acestea vor reveni in cadrul URSS-ului de atunci?
  Am citit la comentarii, comentariul unui gagiu, care se da mare scula( ment) prin Anglia. Cica, ne supara ADEVARUL. Bai boule, pe noi nu ne supara adevarul, noi avem taria de caracter sa recunoastem, tot ce am facut bine,sau mai putin bine. Voi, rusii si rusofilii, ati fost curve in tot timpul existentei voastre si nu ati recunoscut decat ce v-a convenit voua. Vorbea asta, despre referendumul corect din Crimeea. Dar nu spune nimic cat de corect a fost referendumul din Crimeea, cand nu s-au luat in considerare voturile ucrainenilor, ale tatarilor, care acum nu mai au nici un drept la libera exprimare si al rusilor care nu au fost de acord cu ocuparea Crimeei, de catre Rusia si apoi ruperea ei de Ucraina. Nemernicul asta nu spune nimic de ruperea Bucovinei de la Romania, nu spune nimic, ca Basarabia nu a apartinut niciodata Imperiului Otoman (vasalitatea nu insemna ca acel tetitori apartine unui stapan), teritoriu pe care l-a dat pe hotie in 1812, Rusiei. Dar adevarul asta il supara pe acest cacat care semneaza Nada Sou. Bai rahat in ploaie, „adevarurile spuse de tine, nu sunt altceva decat tampenii bagate in capul vostru de comunistii(fascisti) din fosta URSS. Toata viata voastra ati umblat sa luati cu japca teritorii care nu au fost ale voadyre niciodata. Va vor blestema in veci mortii polonezi de la Katyn, va vor blestema deportatii din Siberia si Kazahstan, dar in primul rand, va vom blestema noi, pentru pamanturile furate noua romanilor, pentru mortii nostri de la FANTANA ALBA, pentru mortii de la BALTI, si pentru tot raul pe care l-ati facut romanilor, de-a lungul existentei voastre, pe pamant. Asta sa ii transmiti si nenorocitei aleia, de ne spune noua ca voi n-ti uitat. Za nu uitati, ca SI NOI TINEM MINTE TOTUL. Asa cum a fost, bun sau rau.

 3. yehudy spune:

  draga ivan, tragem linie si adunam sa vedem ce a facut germania si urss-ul dupa semnarea pactului ribbentrov-molotov:
  – germania a atacat si ocupat jumatate din polonia
  – urss-ul a atacat si ocupat jumatate din polonia, a atacat finlanda, a anexat estonia, letonia, lituania, basarabia, nordul bucovinei, tinutul hertei ….
  draga ivan, locuitorii poloniei, finlandei, estoniei, lituaniei, letoniei, romaniei, basarabiei si ai bucovinei de nord vor fi cei care vor lupta cu cel mai mare avant impotriva rusiei 🙂
  draga ivan, cel mai mare lunetist din istorie a fost un finlandez, simplu fermier 🙂 dupa ce rusia a atacat finlanda, lunetistul „moartea alba” a omorat peste 500 de rusi in 100 de zile 🙂
  draga ivan, nu neglija puterea patriotului care a omorat singur jumatate de regiment rusesc 🙂

  • yehudy spune:

   draga ivan, este adevarat ca militarii rusi din siria se imbolnavesc pe capete de hepatita virala?
   nasol, draga ivan: un soldat imbolnavit cu hepatita virala poate doar sa zaca 🙂

 4. yehudy spune:

  draga ivan, sa recapitulam fapte istorice:
  1. la data de 19 august 1939 s-a semnat tratatul comercial sovieto-german
  2. la 24 august 1939 se semneaza pactul ribbentrop – molotov care continea urmatoarele puncte secrete:
  Primul punct al acestuia privește regiunea Balticii: „În eventualitatea unei amenajări teritoriale și politicii efectuate în zona statelor baltice (Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania), frontiera de nord a Lituaniei va constitui limita sferelor de influență ale Germnaniei și Uniunii Sovietice” (NRS, 1948). Prin urmare, celelalte trei state aveau să-i revină lui Stalin. Al doilea punct privește Polonia: „În eventualitatea unei reamenajări teritoriale și politice a teritoriilor aparținând statului polonez, sferele de influență ale Germaniei și Uniunii Sovietice vor fi delimitate aproximativ de linia râurilor Narev, Vistula și San. În funcție de evoluțiile politice ulterioare, se va vedea dacă interesele celor două țări implică păstrarea unui stat polonez independent, precum și eventualul contur ale granițelor acestuia. În orice caz, această problemă va fi rezolvată în urma unui acord amical” (NRS, 1948). Astfel este parafată, în doar două rânduri, o nouă împărțire a Poloniei. Ultimul punct al protocolului subliniază interesul Uniunii Sovietice pentru Basarabia, provincia estică a României, și dezinteresul politic al Germaniei cu privire la Europa de Sud-Est.
  3. la data de 25 august 1939 alglia si franta semneaza cu polonia un tratat de alianta.
  4. la data de 1 septembrie 1939 germania ataca polonia
  5. la data de 3 setembrie 1939 anglia si franta declara razboi germaniei
  6. la data de 16 septembrie 1939 urss semneaza cu japonia un tratat de incetarea focului
  7. la data de 17 septembrie 1939 urss ataca si ocupa jumatatea din polonia care ii revenea prin tratatul ribbentrov-molotov, incalcand astfel actul de neagresiune semnat de polonia si urss in 1932 🙂 anglia si franta nu declara razboi impotriva urss-ului asa cum erau obligate prin tratatul de alianta cu polonia 🙂 aici este de remarcat ca atat germania, cat si urss-ul au atacat si ocupat polonia, dar anglia si franta nu au declarat razboi impotriva urss-ului, asa cum impunea tratatul de alianta dintre anglia-franta-polonia 🙂
  Poland never will rise again in the form of the Versailles treaty. That is guaranteed not only by Germany, but also … Russia. — Adolf Hitler, Danzig, September 1939 [111]
  8. 28 septembrie 1939: tratatul de prietenie, cooperare si demarcatie sovieto-german modifica ceva clauze ale tratatului ribbentrov-molotov: After the Government of the German Reich and the Government of the USSR have, by means of the treaty signed today, definitively settled the problems arising from the collapse of the Polish state and have thereby created a sure foundation for a lasting peace in the region, they mutually express their conviction that it would serve the true interest of all peoples to put an end to the state of war existing at present between Germany on the one side and England and France on the other. Both Governments will therefore direct their common efforts, jointly with other friendly powers if occasion arises, toward attaining this goal as soon as possible.

  Should, however, the efforts of the two Governments remain fruitless, this would demonstrate the fact that England and France are responsible for the continuation of the war, whereupon, in case of the continuation of the war, the Governments of Germany and of the USSR shall engage in mutual consultations with regard to necessary measures 🙂 deci urss-ul sprijinea germania in lputa impotriva angliei si a frantei 🙂 sa ne aducem aminte cum comunistii francezi erau invatati in acea perioada sa saboteze eforturile de razboi ale frantei „capitaliste” :
  9. On 3 October, Friedrich Werner von der Schulenburg, German ambassador in Moscow, informed Joachim Ribbentrop that the Soviet government was willing to cede the city of Vilnius and its environs. On 8 October 1939, a new Nazi–Soviet agreement was reached by an exchange of letters between Vyacheslav Molotov and the German Ambassador.[124]

  The Baltic States of Estonia, Latvia, and Lithuania were given no choice but to sign a so-called Pact of defence and mutual assistance which permitted the Soviet Union to station troops in them.[122]
  10. 30 noiembrie 1939, urss ataca finlanda 🙂
  11. la mijlocul lui iunie 1940: urss ocupa estonia, lituania si letonia 🙂
  12. la sfarsitul lui iunie 1940 urss ocupa basarabia, bucovina de nord si tinutul herta….

  draga ivan, tragem linie si adunam sa vedem ce a facut germania si urss-ul dupa semnarea pactului ribbentrov-molotov:
  – germania a atacat si ocupat jumatate din polonia
  – urss-ul a atacat si ocupat jumatate din polonia, a atacat finlanda, a anexat estonia, letonia, lituania, basarabia, nordul bucovinei, tinutul hertei ….
  draga ivan, locuitorii poloniei, finlandei, estoniei, lituaniei, letoniei, romaniei, basarabiei si ai bucovinei de nord vor fi cei care vor lupta cu cel mai mare avant impotriva rusiei 🙂
  draga ivan, cel mai mare lunetist din istorie a fost un finlandez, simplu fermier 🙂 dupa ce rusia a atacat finlanda, lunetistul „moartea alba” a omorat peste 500 de rusi in 100 de zile 🙂
  draga ivan, nu neglija puterea patriotului care a omorat singur jumatate de regiment rusesc 🙂

  • yehudy spune:

   draga ivane, urss-ul si germania s-au inteles foarte bine la impartirea poloniei 🙂
   trupele naziste si cele comuniste au defilat brat la brat 🙂
   draga ivan, nazistii si comunistii sunt tot una 🙂
   nazistii sunt socialisti nationali, comunistii sunt socialisti internationali 🙂

 5. Anonymous spune:

  MAE rus: „Noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română în al Doilea război”
  Bine ba spurcatilor de sovietici, au trebuit sa treaca atatea evenimente mondiale ca sa intelegeti deabea astazi,
  ca ne este scarba de scarba, noua romanilor, de neamul si limba vostra de cacat.
  Cel mai scarbos si jegos neama, din parea asta de Europa, bulangii europei!

 6. Clau spune:

  nici polonezii nu au uitat, nici finlandezii nu au uitat si nici noi nu am uitat de partea cui ati inceput voi razboiul jeguri umane, rusnaci borati, slugi fii de slugi ce sunteti! Daca voi nu imparteati Europa cu Hitler nu ar fi fost niciun razboi mankatori de kkt ce sunteti!

 7. Zorg spune:

  Vechea placă cu naziștii. O suge și ea cum poate ca să-i meargă bine. Nu vedeți ce față de flautistă are. Și-a tocit dinții din gură la cât o ronțăie. Dacă nu prindea postul ăsta de guristă-halistă era la studii în Londra acum, studia cum s-o prindă bine cu ambele mâini să nu-i scape. Și ne mai întrebăm de ce politica-i o curvă

 8. didi spune:

  nici noi n-am uitat de pactul ribbentrop molotov, nici de colaborarea dintre stalin si hitler si nici de impartirea poloniei in 1939. stati linistiti, nici nu vom uita vreodata. si o sa platiti la un moment dat. cu varf si indesat.

 9. Catun spune:

  Ca diplomat, sa te legi te etnia unui presedinte este o gafa.
  Pe de alta parte blonda nu vrea sa recunoasca crimele comise de rusi. Ba chiar ar vrea sa ne bucuram ca am fost destramati de ei, asa cum au fost pusi romanii din Rep. Moldova sa-si iubeasca agresorul rus si sa isi urasca neamul romanesc. Priviti la Dodon care vrea ca Moldova sa participe la refacerea URSSului si care priveste poporul roman ca fiind agresor. De ce ei vor ca cei 10% de alogeni rusi sa continue sa conduca pe cei 70% localnici romani?

 10. Catun spune:

  Blonda de la MAE a uitat ca URSSul cu Germania au inceput Razboiul si ca in final URSSul si Romania fost aliate.
  Ne dam seama de competentele ei datorita carora a ajuns in pozitia in care se afla.

 11. Putin spune:

  Dar ei au uitat de pactul Ribbentrop-Molotov / Hitler-Stalin si raptul Basarabiei. Ar fi trebuit sa le multumim ca ne-au ocupat, dupa mintea oficialilor rusi. Iar ei se fac in continuare ca nu vad faptul ca au cantonata o armata de ocupatie in Moldova!

 12. ion spune:

  Uitativa bine la ea: este blonda !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top