Ministerul rus de Externe afirmă ca percepția Rusiei ca dușman al Ucrainei este una „primitivă” și insistă să susțină despre existența unui ”spațiu comun ruso-ucrainean”, transmite corespondentul UNIAN la Moscova.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferinta de presa ca, prin campania de informare initiata de Institutul Memoriei Naționale din Ucraina –  „Un popor necucerit” – ”se planifica schimbarea evaluarii istorice existente a activității UPA (Armata Insurecțională Ucraineană) în conștiința poporului ucrainean și a comunitatii internaționale”.

Potrivit ei, astfel de inițiative sunt realizate pe fondul a ceea ce se „întâmplă în Donbas”. Zaharova consideră că inițiativa este una „rusofoba” și apartine „naționaliștilor radicali de toate spițele”, cu scopul de a distruge ”spațiul comun istoric, cultural și civilizațional ruso-ucrainean, creat de secole”.

„Acest lucru se face de dragul tuturor celor care-și construiește conceptiile pe baza  percepției primitive a Rusiei ca dușman al Ucrainei. Acesta este un concept foarte simplu, care este implantat în conștiința cetățenilor ucraineni” – a spus Zaharova.

În special, ea este revoltata de faptul că istoricii ucraineni încearcă să transmită că UPA a luptat atât împotriva invadatorilor nazisti, cat și contra regimului comunist. Istoriografia sovietica si rusa menționeaza UPA doar în termeni negativi, pe care o consideră oficial drept organizație teroristă si nationalista ucraineana.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

17 Responses to MAE rus: Percepția Rusiei ca dușman al Ucrainei este una „primitivă”

 1. Catun spune:

  In Ucraina nu era niciun razboi, adica peste 10 000 de victime si sute de mii de persoane stramutate daca Rusia nu-si baga serviciile si armata. Aviz amatorilor care vor sa faca sa para altceva ( gen Mosulet).

 2. yehudy spune:

  dragi patrioti ai Romaniei!
  ceea ce trebuie sa facem aici este sa raspundem cu calm si cu argumente oricarui trol rus 🙂
  stiu ca este greu, dar trolii rusi sunt cei mai tari la concursurile de scuipat si injuraturi viteza, dar sunt cei mai slabi la concursurile in care sunt prezentate argumente 🙂
  trolii rusi incearca sa ne atraga in concursul de scuipat si injurat viteza 🙂
  noi trebuie sa ne pastram calmul si sa punctam in concursul pe argumente istorice 🙂

  • yehudy spune:

   daca va veti pastra calmul si veti raspunde numai pe argumente istorice, trolii rusi vor fi „prajiti” de sefii lor 🙂
   daca va lasati atrasi in concursul de injuraturi si scuipaturi, respectivii troli rusi vor fi premiati de sefi 🙂
   hai sa-i prajim pe trolii rusi: nu raspundem la scuipaturi si injuraturi, raspundem calm, elegant cu date istorice 🙂

  • mocanu dan spune:

   YEHUDY LASAO DRACU DE CALM SI FARA VIOLENTA CA NE-O TRAG TOTI. TREBUIE INTERZISA BALADA DE CACAT MIORITA,MODIFICAT TEXTUL IN POEZIE CU ..NOI NE APARAM SARACIA NEVOILE SI NEAMUL SI EXPRESIA ,,CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE…..TI-A PLACUT CA FARA VIOLENTA LA VICTORIEI ACUM VA ANCHETEAZA?O TURMA DE OI CARE A PUS BOTUL LA INFILTRATII SRI CARE IA PUS SA JOACE TELEFONUL COLORAT,SOTRONUL COPIILOR,CENACLUL FLACARA…..DECI DACA NU ESTI AGRESIV NU EXZISTI,NU FURI NU EXZISTI,NU DAI IN CAP NU EXZISTI

   • yehudy spune:

    un adevarat om nu fura si nu da in cap si exista!

    • mocanu dan spune:

     POPORUL ASTA DE 2000 DE ANI DACA NU FURA NU DADEA IN CAP,NU MINTEA ,NU -SI ATACA VECINII CIND LE VENEA BINE SI AVEAU UN CONDUCATOR MAI CU COAIE DISPAREA DIN ISTORIE CUM A DISPARUT MARELE POPOR AL LUI ALEXANDRU CEL MARE CARE A CUCERIT PINA IN INDIA APOI NU A MAI EXZISTAT …FIS….TU NU AI INTELES CA IN ASTIA 20 DE ANI DE RESTRISTE POPORUL ROMAN A CUCERIT ITALIA SI SPANIA SI O SA VEZI CA ACELE TARI PESTE 60 DE ANI VOR FI CONDUSE DE NOI ROMANII….TU CHIAR CREZI IN CEACE SCRI?ESTI TINEREL?NU AI INTELES CA VIATA E CARE PE CARE,SI DEACEIA RUSNACII DINTR-UN SATUC NOROIOS CONDUS DE TATARI AU AJUNS URSS,PAI ASTIA SI CIND RESPIRA MINT,FURA,UCID,TILHARESC ETC CA INAINTASII LOR MIGRATORI ASIATICI

  • Putimon spune:

   Ba noi îi batem pe trolli şi la scuipa tşi la înjurături şi la argumente…istorice, aşa că-ţi umfli guşa degeaba!
   Ce argumete? Pentru trollacheii Russiei? Haida-de!
   Bagă la cap „Nu cu argumente filosoficeşti-îi vom strivi pe trollachei,-ci cu lancea lui Horea”
   Cine a spus asta, în afară de mine, desigur?:)))

 3. mocanu dan spune:

  RUSIA FARA UKRAINA ESTE UN STAT CARE NU MAI ARE NUME(RUSINI..UKRAINA)SI NICI ISTORIE(KIEV),IAR APROPIEREA DINTRE CELE DOUA POPOARE NU EXZISTA DELOC RUSII FIIND FINO TATARI PE CIND UKRAINIENII SUNT SARMATII( VECHI LOCUITORI)..TRIBURILE SLAVE SI UKRAINIENII SUNT UNITI SUB CONDUCEREA MARELUI DUCAT LITUANIAN,PE CIND MOSKOVIA SE DELIMITEAZA DE SLAVI PENTRU CA TIPA SINGELE DE TATARI IN EI.

  • yehudy spune:

   ai mare dreptate!
   prima oara in istorie denumirea de stat „rus” a aparut in anul 880 si era rusia kievieana! rusia cu capitala la kiev! la acea data exista si „principatul moscovei”, care era o adunatura de triburi maghiare, finlandeze, hazare, etc. 🙂 in timp principatul moscovei a devenit vasalul rusiei kieviene ::)

   marea invazie mongola a distrus moscova in 1238, apoi a distrus kievul in 1240.
   dupa marea invazie mongola, triburile maghiare, finlandeze si hazare din principatul moscovei s-au pus in slujba mongolilor ca sa adune taxe din zona. asa a aparut „caciula tarilor” : caciula tarilor era recunoasterea data de catre hanul mongol a cozii de topor din principatul moscovei 🙂

   sa ne amintim ca pana la anul 1721 nici nu a existat statul denumit rusia cu capitala la moscova!
   pana la 1721 statul care isi avea capitala la moscova se numea „principatul moscovei” 🙂
   in 1721 petru cel mare, printr-un decret, a stabilit ca „principatul moscovei” se va numi „imperiul rus”

   • yehudy spune:

    ar fi interesat de aflat care este istoria rusiei cu capitala la moscova:)
    ca incepe la 1721 🙂

    • yehudy spune:

     multam fain, draga rsumy 🙂
     ceea ce trebuie sa facem aici este sa raspundem calm, cu argumente oricarui trol rus 🙂
     trolii rusi sunt cei mai tari la concursurile de scuipat si injuraturi viteza, dar sunt cei mai slabi la concursurile in care sunt prezentate argumente 🙂
     trolii rusi incearca sa ne atraga in concursul de scuipat si injurat viteza 🙂
     noi trebuie sa ne pastram calmul si sa punctam in concursul pe argumente istorice 🙂

 4. Radu spune:

  Mae rus a vrut de fapt sa spuna: Este percepția primitivă a Rusiei ca dușman al Ucrainei.

  • yehudy spune:

   avand in vedere toate minciunile suse de moscova, orice declaratie a moscovei trebuie citita dupa ce este trecuta printr-un bloc logic de negare 🙂
   atunci asa ar suna declaratia mae al federatiei ruse:
   Ministerul rus de Externe afirmă ca percepția Rusiei ca dușman al Ucrainei este una „primitivă” și insistă să susțină despre existența unui ”spațiu comun ruso-ucrainean”, transmite corespondentul UNIAN la Moscova.

   Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferinta de presa ca:
   „, prin campania de informare initiata de Institutul Memoriei Naționale din Ucraina – „Un popor necucerit” – ”NU se planifica schimbarea evaluarii istorice existente a activității UPA (Armata Insurecțională Ucraineană) în conștiința poporului ucrainean și a comunitatii internaționale”.

   Potrivit ei, astfel de inițiative sunt realizate pe fondul a ceea ce se „întâmplă în Donbas”. Zaharova consideră că inițiativa NU este una „rusofoba” și NU apartine „naționaliștilor radicali de toate spițele”, cu scopul de a distruge ”spațiul comun istoric, cultural și civilizațional ruso-ucrainean, creat de secole”.

   „Acest lucru NU se face de dragul tuturor celor care-și construiește conceptiile pe baza percepției primitive a Rusiei ca dușman al Ucrainei. Acesta este un concept foarte simplu, care NU este implantat în conștiința cetățenilor ucraineni” – a spus Zaharova.

   În special, ea NU este revoltata de faptul că istoricii ucraineni încearcă să transmită că UPA a luptat atât împotriva invadatorilor nazisti, cat și contra regimului comunist. Istoriografia sovietica si rusa NU menționeaza UPA doar în termeni negativi, pe care NU o consideră oficial drept organizație teroristă si nationalista ucraineana.

   • yehudy spune:

    avand in vedere toate minciunile spuse de moscova, orice declaratie a moscovei trebuie citita dupa ce este trecuta printr-un bloc logic de negare 🙂
    atunci asa ar suna declaratia mae al federatiei ruse:
    Ministerul rus de Externe afirmă ca percepția Rusiei ca dușman al Ucrainei NU este una „primitivă” și insistă să susțină despre INexistența unui ”spațiu comun ruso-ucrainean”, transmite corespondentul UNIAN la Moscova.

    Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferinta de presa ca:
    „, prin campania de informare initiata de Institutul Memoriei Naționale din Ucraina – „Un popor necucerit” – ”NU se planifica schimbarea evaluarii istorice existente a activității UPA (Armata Insurecțională Ucraineană) în conștiința poporului ucrainean și a comunitatii internaționale”.

    Potrivit ei, astfel de inițiative NU sunt realizate pe fondul a ceea ce se „întâmplă în Donbas”. Zaharova consideră că inițiativa NU este una „rusofoba” și NU apartine „naționaliștilor radicali de toate spițele”, cu scopul de a distruge ”spațiul comun istoric, cultural și civilizațional ruso-ucrainean, INEXISTENT creat de secole”.

    „Acest lucru NU se face de dragul tuturor celor care-și construiește conceptiile pe baza percepției primitive a Rusiei ca dușman al Ucrainei. Acesta este un concept foarte simplu, care NU este implantat în conștiința cetățenilor ucraineni” – a spus Zaharova.

    În special, ea NU este revoltata de faptul că istoricii ucraineni încearcă să transmită că UPA a luptat atât împotriva invadatorilor nazisti, cat și contra regimului comunist. Istoriografia sovietica si rusa NU menționeaza UPA doar în termeni negativi, pe care NU o consideră oficial drept organizație teroristă si nationalista ucraineana.

    cu complletarile de rigoare, se vede ceea ce declara mae rus daca se introduce intr-un bloc logic de negare 🙂

 5. bogdan spune:

  Intradevar este primitiva ! Ospiciul este dusmanul intregului mapamond si al civilizatiei umane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top