armata rusaUniunea veteranilor rusi din Afganistan va cere Ministerul rus de Externe sa facă demersuri pentru înființarea unui tribunal internațional care sa judece vinovatii pentru bombardarea din 1945 a orașelor Hiroshima și Nagasaki, a declarat Franz Klinţevici, presedintele organizației şi totodata lider al fractiunii partidului de guvernamant din Rusia – Edinaia Rossia – din Duma de Stat.

În august 1945, piloții americani au lansat bombe atomice asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki. În urma exploziilor atomice și a consecințelor lor, în Hiroshima au murit 140 de mii de oameni, iar la Nagasaki – 74.000. Marea majoritate a victimelor bombardamentelor atomice erau civili.

„În viitorul apropiat, Uniunea rusa a veteranilor afgani va face apel la Ministerul rus de Externe, cu o cerere privind înființarea unui tribunal internațional pentru bombardamentele de la Hiroshima și Nagasaki,” – a spus Klinţevici.

Potrivit lui, bombardamentele atomice ale orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki ar trebui să fie calificate drept crime împotriva umanității.

Desi ideea încearca sa ridiculizeze initiativa unui grup de tari privind crearea unui Tribunal International pentru judecarea accidentului aviatic MN17, ne asteptam ca o serie de alte tribunale internationale sa judece, de exemplu, crimele armatei sovietice impotriva populatiei civile din Afganistan, sau uciderea prin infometare a milioane de tarani ucraineni in anii 30 de catre regimul stalinist.

Si românii ar putea profita de un astfel de tribunal. Spre exemplu, am putea cere condamnarea romanilor pentru genocidul (asimilarea) poporului geto-dac, sau sa obligam Turcia la plata unor daune pentru cei 500 de ani de dominatie otomana si returnarea trubutului platit in cursul veacurilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to MAE rus va fi rugat să ceară instituirea unui tribunal pentru Hiroshima şi Nagasaki

  1. yehudy spune:

    Romania ar trebui sa ceara judecarea responsabililor pentru sovietizarea tarii. inclusiv a lui iliescu ion. si plata de despagubiri de catre responsabilii pentru sovietizarea Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top