BolshoiBanca Centrală a Rusiei a transmis oficial că nu va retrage din circulatie bancnota de 100 de ruble din cauza prezentei imaginii zeului Apollo nud, scrie Rossiiskaia Gazeta„, care îl citeză pe prim-vicepreședinte Băncii Centrale, Gheorghy Luntovsky.

Publicatia precizează că, în primul rând, imaginea lui Apollo este prea mica pentru ca cineva sa poata distinge in detaliu ce are zeul „între piciorare”, iar în al doilea rând, cererea de eliminare a imaginii în legătură cu încălcarea legii privind protecţia copiilor de informații cu carcater pornografic trebuie sa vina din partea Roscomnadzor, care pana in acest moment nu a emis nicio pretentie.

Amintim ca cererea privind retragerea din circulație a bancnotei de 100 ruble sub pretextul ca ar incalca legea privind protectia copiilor a fost facuta în luna iulie de deputatul Dumei de Stat de la Partidul Liberal Democrat, Roman Hudyakov. Deputatul ultranationalist a fost înfuriat de imaginea de pe porticul Teatrului Bolshoi din Moscova, care reprezenta pe zeul Apollo nud. apolo

Hudyakov a atras atenția Băncii Centrale Ruse părțile intime de pe figura zeului Apollo au fost acoperitedupă restaurarea Teatrului Bolshoi din Moscova, dar nu si cele de pe bancnota.

Deputatul a declarat reporterilor că nu va renunța la ideea sa și planuieste să se adreseze Roscomnadzor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top