Principalele cauze ale sinuciderilor în rândul adolescentilor din Rusia sunt asociate cu iubirea neimpartasita și conflictele în familie, și doar 1% dintre sinucideri sunt  făcute sub influența așa-numitelor ”grupuri suicidale” din rețelele sociale, transmite „Interfax“ dclaratia unui oficial din Ministerul Afacerilor Interne din Rusia, Vadim Gaidov.

„Suicidul în rândul minorilor rămâne o problemă acută. Statisticile îngrijorătoare continua sa fie titluri pe primele pagini, dar aceasat problemă nu este de ieri de astazi. Dacă în 2015 numărul de sinucideri în randul adolescenților a fost 685, în 2016 –  720“ – a declarat Gaidov.

Cu toate acestea, principalele cauze ale sinuciderii sunt iubirea neimpartasita sau conflictele în familie (30%) și doar 1% din sinucideri sunt legate de efectul grupurilor închise din online.

Discutarea sinuciderilor în rândul tinerilor, în contextul „Grupurilor Morții“ din rețeaua socială „VKontakte“, nu încetează din mai 2016, când „Novaia Gazeta“ a publicat un articol despre acest fenomen. Articolul explică faptul că, în grupurile inchise create in reteaua sociala, minorii sunt impinsi la sinucidere prin intermediul jocului „Balena Albastră“, care contine sarcini speciale, în principal legate de automutilare sau autoranire.

După publicarea aricolului, Roskomnadzor a anunțat ca a blocat opt ”grupuri ale mortii” din reteaua sociala, care conținea propaganda sinuciderii.

Șefa Consiliul Prezidențial pentru Drepturile Copilului, Anna Kuznețsova, pe 20 martie a declarat ca „grupurile mortii“ de pe Internet sunt responsabile de creșterea semnificativă a numărului de sinucideri in randul copiilor. „În anii 2011-2015, numărul sinuciderilor a scăzut în mod constant cu 10% pe an, de la 728 în 2011, la 460 în 2015. Cu toate acestea, în 2016 a avut loc o creștere bruscă (720 sinucideri)“, – a subliniat Kuznețsova.

Cu toate acestea, nu toți experții cred că jocurile de pe rețelele sociale cauzează creșterea numărului de sinucideri. Cercetatorul principal la Institutul de Etnologie și Antropologie al Academiei Ruse de Științe, doctorul în științe istorice, Dmitri Gromov, la mijlocul lunii februarie, într-un comentariu pentru „Medusa“, a declarat că, în opinia sa, poveștile despre „Balena Albastra“ sunt un fel de legendă urbană, astfel de „povești de groază“ au fost la modă în rândul copiilor în toate timpurile.

„Focarele zvonurilor (inclusiv legendele urbane), se bazează pe fobii care există în societate. Aici putem vorbi si despre adolescenți interesați de subiectul sinuciderii. Dar noi trebuie să înțelegem că tinerii care sunt interesați de sinucidere, în cele mai multe cazuri, nu caută să se sinucida. Pentru constiinta adolescentilor este ceva de genul poveștilor de groază despre ”mână negru” sau ”perdelele albastre”, o frontiera  care sa stârneasca nervii, ca apoi sa aiba de discuta cu colegii“, – explică Gromov.

Potrivit lui, tinerii, inclusiv cei care participa la „Grupurile mortii“, comite suicid din alte motive și există mai mulți factori sociali.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to MAI Rusia: Minorii se sinucid din cauza problemelor de dragoste sau de familie, nu din cauza ”Balenei Albastre”

  1. rsumy spune:

    Cu cât mai mulți (rusnaci) doborâți de balena bleu, cu atât mai bine!
    Mai puțini soldați la încorporare (Marea Armată Rusă de kkt)…
    🙂

  2. bogdan spune:

    Tara de dezaxati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top