internetRuşii nu se omora cu apararea libertatii Internetului, iar cea mai mare parte a utilizatorilor săi din Rusia – 58% – nu ar fi deranjati nici de oprirea totală a domeniilor de pe www, rezulta dintr-o cercetare sociologica americana, în colaborare cu Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM).

Totodata, in Rusia, 42% dintre utilizatorii de Internet cred că țările străine utilizeaza rețeaua pentru a pricinui daune Rusiei, 49% cred că informația de pe internet ar trebui să fie cenzurata, iar 81% au o atitudine negativă față de difuzarea mesajelor protestatare împotriva conducerii țării – mai arată studiul sociologic „Ce vrea societatea: dorința rușilor pentru controlul Internetului.”

Studiul a arătat că site-urile de știri sunt „prima” sursă importantă de informații pentru numai 10% dintre respondenți, 6% numesc rețele sociale. 60% au spus ca principala sursa de informatii este televiziunea centrală, 6% – radio, 5% – ziare, restul – media tradiționala regionala.

Internetul este folosit în primul rând de cetățenii care cauta „informații utilitare” (63%) și pentru comunicarea în rețelele sociale (62%). Pentru a citi știri din Rusia, intrenetul este folosit de 45% dintre respondenți, știrile internaționale – 31%, bloguri și forumuri – 25%. Apoi, 39% dintre cei care nu utilizează internetul frecvent, sunt de acord că acesta dăunează valorilor familiei, 33% – stabilitatii politice. Iar printre cei care folosesc internetul în mod constant, procentele sunt de 18%, repsectiv 19%.

cenzura-internetDar, „pe Internet, oamenii se confruntă cu conținut foarte șocant”, cum ar fi violența, care provoaca respingerea „mai multor grupuri de populație”, afirma Olga Kamenchuk, director al International Research VTsIOM . Chiar și printre utilizatorii obisnuiti de Internet, 43% într-un fel sau altul sprijina cenzura (57% dintre cei care nu folosesc Internetul). În unele cazuri, cetățenii sunt chiar gata să impuna măsuri drastice – „temporara, dar totala inchidere a internetului de catre guvern.” Din numarul total al utilizatorilor de Internet,  58% ar susține o astfel de decizie (argumentul principal pentru ei ar fi in scop de securitate națională), 42% nu ar fi de acord.

Puţini sunt dispusi sa se ridice în apărarea libertății rețelei: din cei 9% din utilizatorii care admit protestul, 40% spun că vor protesta doar impotriva interzicerii totale a utilizării internetului.

În 2014, un studiu similar în Turcia a constatat că, doar 38% din susținătorii Partidului Justiției și Dezvoltării de guvernamant se opun inițiativelor de limitare a Internetului, ne aminteste „Kommersant”, iar din rândul utilizatorilor de Internet, 53% se opun oricarei forme de cenzura a statului. Este adevarat, ca, in Turcia, „discursul Guvernului despre controlul Internetului este contestat de o puternică opoziție „.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Majoritatea ruşilor sunt pentru deconectarea totală a Internetului

  1. elena spune:

    Astia sunt spalati pe creier ca nord coreenii. Vai de capul lor saracii.

  2. Radu spune:

    Foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top