MaximovMama parașutistului Ilya Maksimov „disparut” în misiune pe teitoriul Ucrainei, şi-a cerut iertare în față de cetățenii acestei țări, scrie agenția de ştiri  Svobodnie Novosti”.

Dacă Ilya este vinovat in faţa Ucrainei şi a cetățenilor ei, va rog -l iertaţi. El este un om militar, trăiește după ordinele comandanţilor, dacă este la voi, eu sunt gata vină să-l iau. Iertati-l şi iertăţi-mă„- a declarat Lyubov  Maximova, la o conferință de presă în Saratov.

Ea a mai povestit ca fiul ei, care se afla în Fortele Armate Ruse (Divizia de parasutisti Pskov) in baza unui contract, este plecat la exercitii militare într-o regiune de frontieră cu Ucraina. „Aşa mi-au zis autoritaţile”, spune femeia.

Vineri, pe 15 august, el a sunat acasa și mi-a spus este trimis la manevre. El suna acasa sau trimitea SMS-uri in fiecare zi. Sâmbătă pe 16 a sunat-o pe sora lui, iar pe 17 august am primit un SMS în care scria este bine, la manevre militare aproape de Rostov, „- a spus Maximova.

Câteva zile mai târziu au venit informațiile cu privire la posibila moarte sau capturare a unor parașutiști ruşi in Ucraina. Maximova a apelat la biroul  comisariatului militara Volski, de unde i s-a spus: Fiul tău este la exerciții militare. Ce a apărut în retelele sociale sa nu crezi, el este bine.

Pe 21 august jurnaliștii ucraineni au postat dovezi indirecte ale prezenței militare ruse în Ucraina fotografii, care prezintă documente ale unor  soldați, muniții și alte elemente. Printre cele descoperiri era şi un permis de conducere pe numele lui Ilya Maksimov.

Pe 25 august a devenit cunoscut faptul că la un cimitir de langa unitatea militara a Diviziei de Parasutisti din Pskov au avut loc mai multe inmormantari. Martorii oculari au raportat la ceremonie a fost permis accesul doar prietenilor apropiati si rudelor.

Informațiile privind soldații ruși implicați în luptele de pe teritoriul Ucrainei au fost trimisi din diferite regiuni ale Rusiei au inceput sa apara de pe la mijlocul lunii august. Există dovezi privind moartea unor parașutiști din Ulan-Ude, Republica Daghestan, precum și cazul soldaților capturați din Divizia 98-a Svir de Parasutisti din Kostroma.

Autoritatile ruse continua sa nege  prezenta soldatilor sai in conflictul armat din estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top