Marile concerne auto, printre care Hyundai, KIA, Mercedes și Jaguar LandRover, s-au plâns că sunt victime constante ale unor scheme de fraudă puse la cale cu complicitatea unor instanțe de judecata din Rusia.

Sesizari referitoare la activitatea judecătorilor rusi au fost trimise la Consiliul Anticorupție aflat sub patronajul președintelui Rusiei, la FSB, procurorului general Yuri Ciaika și Consiliului Superior al Magistratilor din Rusia, relateaza RBC, citandu-l pe avocatul Maxim Titarenko, care reprezintă interesele industiei auto în Rusia.

Potrivit avocatului, sesizarile au fost trimise la începutul lunii mai.

De ce se plâng producătorii de automobile

Concernele susțin că instanțele regionale din Krasnodar (Prikubansky, Sovetsky, Oktyabrsky și Leninsky) sunt implicate într-o schemă de despagubiri frauduloase care, în unele cazuri, au depasit de câteva ori (chiar și de nouă ori) costul de catalog al autovehiculelor noi.

Autorii plangerii au remarcat „algoritmul”  în Krasnodar. Conform acestuia, reclamanții recurs adesea la instanțele judecătorești la 15 zile de la achiziționarea unei mașini noi cu plângeri privind diverse defectiuni la mașini. Interesele acestora în instanțele de judecată sunt reprezentate de organizația locală „Comitetul pentru protecția drepturilor consumatorilor și antreprenorilor din regiunea Krasnodar”. Expertizele sunt efectuate de aceiași experti care stabilesc natura defectului de productie, iar instanțele judecătorești decid returnarea costului autoturismelor de câteva ori fata de pretul de catalog al unui autoturism nou.

Legea privind protecția consumatorilor prevede posibilitatea revendicării restituiri valorii mărfurilor, luând în considerare o inflație de 1% pe zi (360% pe an), sub rezerva compensării proporționale.

Majoritatea cazurilor sunt examinate în aceleași instanțe din orașul Krasnodar (în tribunalele Prikubansky, Sovetsky, Oktyabrsky, Leninsky) cu participarea acelorași judecători, iar apelurile paratilor sunt respinse, se plâng producătorii auto. La fel si recursurile la Curtea regională din Krasnodar – constant respinse.

Producătorii de automobile mai sustin ca au dovezi ale contactelor personale dintre reclamanți și judecători.

„Schema de frauda functioneaza începând cu anul 2016, de-a lungul anilor a fost perfectionata pana la algoritm, inclusiv în ceea ce priveste formularea plangerilor și a procedurilor în instanță”, a declarat Natalia Moiseeva, șefa departamentului juridic al Hyundai Rusia.

Serviciul de presă al Kia a confirmat pentru RBC că, în cooperare cu alți producători, a semnat o sesizare către agențiile guvernamentale, solicitând „o evaluare juridică și o inspecție a activității instanțelor de judecata din Regiunea  Krasnodar”.

„Pierderile nu au fost estimate, dar considerăm că este important să acordăm atenție practicii existente”, a comunicat serviciul de presă.

Serviciul de presă al companiei Mercedes a confirmat: „Înregistram fenomenul de cinci ani. Pierderile sunt undeva în jurul a 10 milioane de ruble”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Marile concerne auto se plâng că sunt constant escrocate cu complicitatea judecătorilor din Rusia

  1. bogdan spune:

    Asta e ! Au vrut sa faca afaceri intr-o tara inapoiata acum trebuie sa suporte si consecintele ! Daca le vine mintea la cap pot pleca naibii din cocina ca doar nu-s masochisti ! Sa-i lase naibii pe inapoiatii aia cu Lazile si Moskwich-urile lor…inapoiatii nu merita sa se suie intr-o masina normala conceputa in Lumea Civilizata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top