Presa centrala din Rusia a reluat campania mediatica in care acuza Ucraina de doborarea avionului Boeing 777 și moartea tragica a circa 300 de oameni. Mai mult, publicatia rusa Komsomolskaya Pravda a ”descoperit” chiar un martor care vorbeste despre vinovatia fortelor aeriene ucrainene in prabusirea avionului de pasageri malaezian.
Pentru început trebuie ramarcat că „martorul”, în loc se se adreseze reprezentanților anchetei oficiale și sa castige peste 20 de milioane de euro pentru informații pretioase cu privire la „autorii„ accidentului, a ales să se adreseze unui ziar moscovit – Komsomolskaia Pravda.
De fapt, destul de simptomatice sunt si alte fapte. Cel mai mare tam-tam cu privire la acest subiect se face în Rusia – o țară care, așa cum sustine, „nu are nicio legătură” cu doborarea avionului, nici cu Boeing 777, nici cu sistemul de rachete Buk, nici cu pasagerii morti sau cu spațiul aerian în care a fost doborât Boeing-ul si nici cu teritoriul pe care au cazut resturile aeronavei, observa expertul rus Vadim Lukashevich.
Dar sa ne intoarcem la ”martorul cheie”. Declaratiile acestuia sunt analizate de Vadim Lukashevich, expert in aviatie militara.
1. Martorul sustine că se afla pe aeroportul de unde a zburat Su–25 (cel care ar fi doborat avionul de pasageri): „Am fost pe teritoriul Ucrainei, în Dnepropetrovsk, satul Aviatorskoe. Acesta este un aeroport obisnuit. Acolo in acea perioada era baza de avioane de lupta și elicoptere care zburau regulat,… bombardau Donețk, Lugansk »
Întrebare – de unde stie care erau misiunile de lupta ale pilotilor, daca nu era nici pilot și nici comandantul piloților?
2. Citat: „Aeronavele erau dotate cu rachete de lupta aer-aer in caz de eventualitate”.
Întrebare – ce eventualitate? Separatiștii nu aveau aviație și niciun avion militar rus nu a patruns în cerul ucrainean.
3. Citat: „aproximativ cu o oră înainte de doborârea Boeing-ului, au fost ridicate în aer trei avioane de vanatoare„.
La conferinta Ministerului Apărării rus s-a susținut că în aer era doar un Su-25.
4. Citat: „după o perioadă scurtă de timp, a revenit doar un avion, două au fost doborâte. Undeva în partea de est a Ucrainei, așa mi s-a spus „
Întrebare: (!) Unde sunt anunturile victorioase ale separatiști despre cele doua avioane de lupta Su–25 doborate in acea zi? Unde sunt pilotii, capturati sau ucisi pe teritoriul controlat de separatiști? Unde sunt resturile celor două Su–25?
5. Citat: „Cunoscandu-l un pic de acest pilot … (e posibil, atunci când au fost doborâte două dintre aceste aeronave în fața lui), el a fost pur și simplu speriat. Ar putea sa traga din razbunare rachetele în Boeing. Poate că a confundat aeronava de pasageri cu un alt avion de luptă„.
Întrebări „, stiind un pic de aviație – De când în aviația militara exista piloți „sperioși”? Rețineți că Su-25 „avea două rachete” la decolare, deci „pilotul ucrainean Voloșin” s-a speriat de două ori.
Apoi, cum poate pilotul confunda cu altceva in plina zi, deasupra norilor, un avion de pasageri aflat in coridorul internațional la o viteza de croazieră (900 km / h) și altitudine de 10 km? Și cel mai interesant – cu ce ar putea confunda o aeronava civila în coridorul internațional, daca separatistii nu au avioane, iar rusii nu zburau în zona?
6. Citat: „Fraza a fost spusă de el (pilot) când a fost scos din avion:”Era avionul gresit„.
As pune o întrebare care face tot materialul din „Komsomolskaia Pravda” un total nonsens. De ce era aeronava „greșită”?
Apropo, din Su-25 nu esti scos ci cobori pe o scara atasata.
7. Citat: „Cei care au fost acolo, erau experimentați. Nicolaevsk era cea mai bună unitate de aviatie din Ucraina„.
„Martorul” se contrazice – cea mai bună unitate de aviatie, cu experiență de luptă vastă („… în tot acest timp ei au bombardat Donețk și Lugansk, potrivit martorului„), iar pilotul este ”sperios” și confundă ținte aeriene.
8. Citat: „Întrebare: La ce distanta sunt trase rachetele? Răspunsul „martorului”: la 3-5 km ele pot fixa țina„.
„Martorul” nu știe ca distanta de lansare a rachetelor R-60/R–60m este de 7-10 km, si minim de 200-250 de metri. În acest sens, există un punct foarte interesant – în cazul în care lansarea presupusa a rachetei a fost efectuată de la distanța minimă (până la câțiva kilometri), pilotul a văzut si identificat perfect tinta, iar expresia „era avionul gresit” nu-si are locul. Iar dacă lansarea a fost făcută la o distanță de 7-10 km, unde identificarea vizuala a țintei este imposibila (sau foarte grea), intrebarea este – de unde știa pilotul ca era ”avionul gresit”?
9. Citat: „racheta era destul de rapida. O racheta foarte rapida„
Un profesionist nu se va exprima astfel. Va spune „peste Mach 2„, „Mach 2.5„, dar „foarte repede” – doar un cetățean de pe strada. Apropo, racheta cu viteza Mach 2.5 – nu este „foarte rapida„. „Rapida” este la Mach 3, „foarte rapida” – Mach 3.5 și mai sus.
10. Citat: „Aeronava poate ridica pur și simplu botul în sus și fara probleme lansa o racheta„
Fara probleme? In 30 de ani au fost produse peste 700 de aeronave Su–25 și zeci de mii de rachete R 60. Aceste avioane și rachete au participat la cele mai multe conflicte globale din ultimele decenii, dar niciodata (!) nu a existat o interceptare cu succes din partea unui Su–25 la o altitudine de 10 km. Subliniez – niciodata!
11. Citat: „Raza de zbor a rachetei este de peste 10 kilometri. Mai multe surse indică „până la 12 km„, dar acestea sunt rachete penru lupta la distante mici, împotriva unor ținte extrem de mobile.
12. Citat: „Întrebare: La ce distanță explodează racheta de țintă? Poate nimeri corpul aeronavei? Răspuns: În funcție de modificari. Poate lovi direct corpul navei, dar si la distanță de 500 de metri poate lovi„
Aici pot spune doar un singur lucru – „martorul” este un idiot …
Su-25 nu este echipat cu radar, are doar rachete „aer-aer”, echipate cu cap de localizare în infraroșu, care ghideaza proiectilul spre căldura motorului tintei. Prin urmare, racheta zboara spre motor, loveste în motor sau în imediata apropiere. La tintele ratate se declanseaza siguranta pe o distanță de maximum 5 metri.
13. Citat: „Întrebare: Am fost la locul accidentului și am observat fragmente infipte foarte concentrat în corpul aeronavei. Era un sentiment ca racheta a explodat la doar doi metri distanță de „Boeing”. Răspunsul „martorului”: Există astfel de rachete. Principiul loviturii – ea explodeaza, elibereaza șrapnel. Și apoi loveste cu partea principala a rachetei„.
Feeric! Ce se întâmplă dupa cuvintele „martorului”: Racheta zboara, apoi se produce o prima explozie. Srapnelul ataca corpul aeronavei dupa care, racheta cu încărcătura explozivă continuă să zboare, fără sa explodeze. Și când ținta este lovita, are loc explozia principala a rachetei. Si uite asa Komsomolskaia Pravda a ajuns ziar de laturi…
Chiar dacă exista o astfel de racheta, cu siguranta ca nu in dotarea Su-25.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Toata analiza asta este inutila. Tv rusesc minte. Ce e nou in asta?!
ce e mai important, e ca su-25 nici nu ajunge la inaltimea la care zboara avioanele de linie. si mai important, niciun comandant zdravan la cap nu o sa trimita un su-25 sa vaneze un avion de linie din cauza vitezei de croaziera prea mici…