Procurorul special Robert Mueller a depus mărturie ieri în fața a două comisii ale Camerei Reprezentanților, controlate de democrați, relateaza Europa Libera.

Președintele Trump a declarat că depozițiile lui Robert Mueller reprezintă o înfrângere categorică pentru democrați. Aceștia însă arată că Mueller a afirmat public ceea ce spusese și în raport, și anume că investigația nu l-a declarat pe Trump nevinovat, că a fost organizată într-o manieră nepărtinitoare și profesionistă, ca s-a încercat obținerea unui interviu cu președintele, dar că acesta a refuzat timp de un an și că răspunsurile date de șeful executivului „în scris” nu au fost întotdeauna sincere și corecte.

Este o victorie pentru vreuna dintre taberele politice?

Greu de stabilit. Prezența lui Mueller în fața Congresului nu a adus nimic nou, așa cum fostul director FBI spusese că se va întâmpla, el nu a facut altceva decât să confirme cele scrise în raport, dar faptul că Mueller s-a exprimat public cu privire la cele constatate are valoare.

Dacă are suficientă valoare ramâne de văzut, este posibil ca publicul să fie de-acum saturat cu informație despre acest caz și să nu mai reacționeze, în afara cazului în care apare ceva nou. Ori nu a fost cazul.

În legatură cu un singur aspect nu există dubii, și anume faptul că Rusia s-a amestecat și a încercat să influențeze alegerile americane din 2016.

Robert Mueller a spus că aceasta este o problemă care trebuie rezolvată, avertizând că Rusia și alte țări au capabilități și intenția de a continua să se amestece în alegeri și să compromită democrația în America.

El l-a criticat pe Trump pentru că, în repetate rânduri, a lăudat în campanie Wikileaks, despre care oficialități americane spun că ar fi acționat ca o agenție de spionaj ostilă Americii.

Mueller a caracterizat declarațiile de atunci ale candidatului Trump ca fiind „cel puțin problematice”, pentru că au părut să ofere speranța și să încurajeze ceea ce este și trebuie considerat comportament ilegal.

Cu privire la alegațiile lui Trump, potrivit cărora investigația cu privire la amestecul Rusiei în alegeri ar fi fost o „vânatoare de vrăjitoare” și o înșelătorie motivată politic, Mueller a spus răspicat că nu așa au stat lucrurile. Alegatiile impotriva presedintelui Trump sunt serioase, dar nu și noi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Mărturia lui Mueller nu a adus date noi, dar a întărit concluzia raportului: ”Rusia s-a amestecat!”

  1. Bogdan ignat spune:

    Ca porcii si-au bagat ratul asta stie si Grivei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top