aeroport DonetkÎn Donetk civilii trăiasc între război și pace. Milițiile rebele încearcă în mod constant sa cucereasca aeroportul Donetk, ocupat de armata ucraineană și localnicii s-au obișnuit deja cu exploziile care se aud periodic în partea de nord a orașului, scrie Die Welt.

În general, orașul revine încet la viață: se redeschid magazine, pe strazi au aparut din nou floraresele. Alături de publicitatea la cele mai recente modele de smartphone-uri, atarna afișe propagandistice care îndeamna oamenii să se alăturemiliției populare”. În afară de acestea, pe străzile din Donețk se pot găsi alte afișe, supravietuite din Donetkul antebelic, dar si afise care cheama populatia la algerile ilegale de pe 2 noiembrie.

Milițiile separatiste încerca sa construiasca pe structura fostelor autoritati regionale un nou stat. Aceste actiuni sunt coordonate de auto-proclamatul premier din Donetk Alexandr Zaharchenko, care pledeaza în favoarea independenței totale a regiunii. În ciuda faptului milițiile rebele controleaza doar o parte din unitatea teritorial-administrativa a Donetkului, asa-zisa republica vrea   „recâștige întregul teritoriu ocupat”, afirma Zaharchenko. Asta presupune reluarea ostilitatilor militare active.

donetkCu toate acestea, comandantul batalionului Vostok” Alexandr Khodakovsky spune ca sansele de reusita sunt minime.

Ar fi putut fi mult mai rău spune comandantul separatist. Forțele noastre au fost aproape zdrobite si se vorbea despre victoria iminentă a armatei ucrainene. Dar în luna august au intervenit unități regulate ale armatei ruse si ne-au salvat. Acum trupele regulate au plecat”, spune Khodakovsky.

De aceea comandantul Vostok este partizanul negocierilor.

În plus, in afara de desfășurarea ostilităților, milițiile trebuie sa si administreze regiunea controlata, iar pentru aceasta nu au competente si nici resurse, notează Die Welt.

Casele de bani sunt goale,” – spune Khodakovsky. Pensiile încă sunt plătite de Ucraina, și pensionarii trebuie să meargă după bani la Mariupol sau alte orașe controlate de Kiev.

Khodakovsky vrea ca IMM-urile să plătească taxe noii republici, dar totul suna mai degraba a șantaj.

Se pare milițiile rebele au promis localnicilor o viață mai bună, dar pentru a realiza aceasta promisiune ei pur si simplu nu au posibilități,” – subliniază Die Welt.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top