imagini razboiÎncepând cu 20 ianuarie, reprezentantul Rusiei în grupul de lucru pentru punerea în aplicare a acordului de încetare a focului din Donbas a încetat să mai apară la sediul organizației, explicând decizia sa că – „zona este nesigură”.

La scurt timp după aceea, rebelii pro-rusi au lansat o operațiune militara cu scopul încercuirii și capturarii orașului în care se afla sediul grupului de lucru.

Relația dintre cele doua evenimente a fost descrisa într-un interviu aparut în The Wall Street Journal, acordat de generalul Alexandr Rozmaznin (foto), reprezentând Ucraina în grupul de lucru pentru armistitiu.

Centrul comun de control și coordonare a intelegerilor din cadrul armistițiului a fost înființat în septembrie, în conformitate cu Acordul de la Minsk și funcționează în Debaltsevo. Acesta include reprezentanți din Ucraina, Rusia și republicile rebele nerecunoscute. Membrii grupului ocuiesc la o oră distnta de Debaltsevo, în Soledar. Generalul rus se afla acolo si astazi.

Potrivit lui Rozmaznin, după 19 ianuarie asupra orasului Debaltsevo au căzut cel puțin 30 de rachete Grad”. Alexandr Vyaznikov, omologul său rus, a declarat nu va mai veni in Debaltsevo la sediul statului major, explicand după cum urmează: „Există o amenințare reală pentru viața și sănătatea angajaților mei. Vă sugerez să urmaţi exemplul meu„.

„Ei [Rusia] erau fără îndoială conștient de planuri [rebelilor]” crede Rozmaznin.

El „a declarat nu a întrerupt contactele cu omologul său rus, încercând să fie diplomatic„.Alexandr Rozmaznin

Conform protocolului la acordul Minsk, Rozmaznin şi Vyaznikov trebuiau sa se deplaseze la muncă în Debaltsevo în aceeasi mașină, însoțiti de paza comuna. Acest lucru s-a întâmplat timp de câteva săptămâni, spune generalul ucrainean. Acum el merge singur la Debaltsevo„.

Principala sarcină a generalului rus a fost cea de influentare asuprateritoriului, ca sa se comporte adecvat declara generalul Rozmaznin -„Dar, din păcate acesti tovarăși au încetat să se comporte adecvat și au devinit mult mai activi”.

Potrivit lui Rozmaznin, daca Occidentul ar fi acordat Ucrainei arme, aceasta ar putea duce la un echilibru al puterilor în conflict: Dacă am avea, de exemplu, arme de mare precizie anti-tanc, am fi distrus suficiente cantități, astfel încat, probabil, ar fi fost mult mai interesati de negocierile de pace.

Europa trebuie să înțeleagă că Ucraina este acum in prima linie a frontului in apărarea valorilor democrației și europene – a adăugat Rozmaznin. Nu am nicio îndoială că, dacă am depune armele, statele baltice vor fi următoarele„.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top