tab nouLuptatorii regimentului Kalinovsky al Garzii Naţionale ucrainene au pus la punct modernizarea unui Transportor blindat pentru trupe (TBT), transformand vehiculul intr-o arma de temut pentru inamicii care practica razboi de guerrilla.

Astfel, militarii au montat pe un BTB de tip BTR-80, 4 ecrane de protectie dinamica anti-cumulative și un lansator greu de grenade antitanc SPG-90.

Interesant este ca pentru modernizarea BTB militarii au apelat la ajutorul specialiștilor în reparații de mașini agricole.

Transportoul blindat a fost denumit de soldatii gărzii naţionale Joker”. Inventatorii spun ca acest nume nu a fost acordat intamplator: dacă in jocul de cărți jokerul te ajuta sa castigi, acelasi efect il va avea noul TBT si in lupta, oferind șansă mai bună pentru o victorie rapidă.

„Jokerul nostru poate fi utilizat în mod eficient în zonele în care este imposibilă sau nu este recomandata utilizarea sistemelor de rachete, de exemplu Grad , spune autorul ideii. De exemplu, la o distanță de până la 500 de metri noul TBT nu va intampina nicio dificultate in a nimici din cele patru focuri ale lansatorului de grenade un cuib de mitraliera aflat intr-un bloc de locuinte sau chiar un lunetist. Inamicul va fi distrus, fara ca cladirea sa sufere daune majore.

Potrivit lui Ivan, responsabilul cu inventia, Joker” este o surpriza neplacuta si pentru tancurile inamice.

joker

O salvă de patru focuri a lansatorului de grenade anti-tanc distruge un tanc explică principiul de luptă al Joker-ului”.

Chiar și avand un sistem de protectie dinamic, tancul inamic va fi distrus. La urma urmei, protecția dinamica este declanșată atunci când blindajul este lovit de primul proiectil. Cele trei proiectile rămase vor ajuta la transformarea tancului într-un morman de fiare vechi. Grenadele fragmentare vor fi, de asemenea, destul de eficiente, pentru ca vor distruge complet toate dispozitivele de ţintire. Astfel, Jokerul va transforma o mașină de lupta formidabila într-un simplu tractor, susţine inventatorul.

În plus, Jokerul va fi capabil să nimicească cu succes grupurile mobile  ale inamicului, să tragă in coloanele de tehnica militara etc. Deoarece lansatoare de grenade sunt montate pe turnul TBT și gata de luptă oricand, echipajul nu are nevoie sa piarda timp cu desfășurarea și pregătirea lor. TBT poate trage şi in deplasarea cu viteza maxima.

Jokerul a fost testat cu succes pe teren si ar trebui să ajunga în curând pe front.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top