Premierul britanic Theresa May va vorbi despre necesitatea de a face față amenințărilor venite din Rusia, la deschiderea, vineri, 24 noiembrie, la Bruxelles, al celui de-al cincilea summit al „Parteneriatului Estic“, cu participarea reprezentanților celor șase țări post-sovietice. Despre conținutul discursului pregătit al premierului britanic a relatat serviciul de presă al șefului guvernului de la Londra.

În timpul călătoriei sale în Belgia, premierul va anunța angajamentul britanic de a juca in continuare un rol important în securitatea europeană după plecarea din Uniunea Europeană.

Primul ministru va sustine „abordare unică” europeana în lupta împotriva amenințărilor și încercărilor de a destabiliza situația care provin de la alte puteri străine, precum Rusia”. În plus, premierul va anunța decizia de alocare în urmatorii 5 ani a 100 de milioane de lire sterline (peste 132 de milioane de dolari) pentru a combate dezinformarea unor țări ale ”Parteneriatului Estic”.

„De la agricultura din Ucraina, la sectorul tehnologiei în Belarus, “Parteneriatul Estic” are un mare potențial, pe care trebuie să îl cultivam și dezvoltam. Dar, de asemenea, noi trebuie să rămânem vigilenți în ceea ce privește actele unor state ostile, precum Rusia, care amenința acest potențial și încearcă să dezbine puterea noastră colectivă”, – va declara May în discursul său.

„Acest summit subliniază importanța deosebită a interacțiunii țărilor europene în protejarea valorilor și idealurilor pe care le împărtășim…Marea Britanie poate părăsi UE, dar nu părăsește Europa și căutăm fără rezerve să menținem securitatea europeană”, a spus primul-ministru.

 

Documentul precizează că în anul fiscal curent Londra va aloca 50 de milioane de lire sterline (mai mult de 66 milioane de dolari) pentru a sprijini reforma și consolidarea securității regiunii în proiecte precum reforma fiscală în Republica Moldova, și deminarea zonelor din sud-estul Ucrainei.

Programul „Parteneriatul estic” a fost lansat de UE în 2009. Scopul său principal este de a dezvolta cooperarea regională cu șase foste republici URSS: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to May: Trebuie să rămânem vigilenți în fața acțiunilor unor state ostile precum Rusia

  1. bogdan spune:

    Lumea Civilizata trebuie sa se inarmeze pt a se putea apara de Godacii kremlinezi ! Prin Cursa Inarmarii Porcia va falimenta precum URSS ! Iar URSS chiar reprezenta ceva pe harta lumii in anii 80 mai ales ca avea si sclavii din CAER ! Acum Porcia lui Putler este doar o statie de benzna uriasa si inapoiata cu un PIB de nivelul Spaniei ! Rupti in cur deja si ei se mai inarmeaza ! Porcul Pitic va avea soarta lui Beria…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top