McCain„Armistițiul cu Moscova este o ficțiune, iar ajutorul Statelor Unite este vital pentru a opri agresiunea în continuare a Rusiei”, – a declarat senatorul american John McCain, în articolul său pentru Washington Post.

McCain scrie că, în timpul vizitei sale în Ucraina, s-a întâlnit cu „oamenii şi femei curajoase care luptă pentru libertate și viitorul țării lor”.

Potrivit lui, în fiecare zi armistițiul este încalcat de „miliții” și, potrivit comandanților ucraineni, situația se înrăutățește. „Milițiile folosesc arme grele, iar armata ucraineană, cu ajutorul voluntarilor, mentine pozițiile „fără utilizarea de artilerie și tancuri” care, conform Acordului de la Minsk, au fost retrase de la linia frontului. „Și cât de mult acesti curajoşi ucraineni vor mai putea mentine acordul, cat timp Rusia îl incalca permanent?” – se intreaba McCain.

Senatorul solicită administratiei SUA și Europei să recunoască eșecul Acordului de la Minsk și sa se dea un „răspuns care sa nu mai fie doar retorică pura”.

Potrivit lui, Putin poate fi comparat cu eroul jocului Pac-Man – care musca din Ucraina cate o bucată mică, pentru a nu provoca o reacție internațională la scară largă. „Putin nu vrea să rezolve conflictul ucrainean pe cale diplomatica”.armata rusa

„Nimeni în Occident nu vrea reintoarcearea Războiului Rece. Dar,  Putin aspiră la el. Este timpul ca strategia americana să fie în concordanță cu realitatea unei Moscove revanșarde, în care armele moderne nu sunt folosite ca o ultimă soluție, ci mai ales ca un instrument pentru atingerea obiectivelor neo-imperialiste”.

Potrivit senatorului, SUA ar trebui să „crească costurile agresiunii militare a Rusiei” și poate face acest lucru trimitand imediat arme Ucrainei.

McCain crede ca argumentele lui Obama, care sustine ca o astfel de mutare l-ar provoca pe Putin la noi pasi, sunt incorecte. Potrivit lui, liderul rus este provocat mai ales de slăbiciunea și indecizia SUA si Europei, iar armata ucraineana va continua să lupte, indiferent dacă Statele Unite o vor ajuta sau nu.

Senatorul american a mai spus că lumea se confrunta cu o provocare despre care se credea că este de domeniul istoriei: „un stat puternic, cu putere militară, ostil intereselor și valorilor noastre, încearcă să schimbe ordinea internațională stabilita dupa reguli care au fost pazite de liderii americani din ambele partide dupa cel de-al Doilea război mondial”. „Printre principiile de bază ale acestei ordini mondiale este credința că nu poate fi lăsat cel puternic sa dicteze celui slab”, a spus McCain.

„În întreaga lume, dușmanii și prietenii urmaresc daca vor reusi Statele Unite să se adune, şi cu toata puterea și influența lor sa apere sistemul internațional, care timp de decenii a menținut pacea. Noi nu trebuie să eșuam în această sarcină „, – scrie John McCain în Washington Post.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top