mediafaxParlamentari francezi aflaţi într-o vizită controversată în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Rusia, au denunţat sancţiunile impuse de Occident Moscovei.

Jerome Lambert, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Naţională franceză, a declarat joi, la Simferopol, că se opune sancţiunilor occidentale impuse Rusiei, relatează agenţia TASS în pagina electronică.

„Suntem împotriva sancţiunilor care afectează Rusia, inclusiv Crimeea”, a afirmat Labert la o întâlnire cu Vladimir Konstantinov, preşedintele Consiliului de Stat (Parlamentul) din Crimeea. Dialogul este singura cale eficientă de a rezolva problemele, a adăugat el.

„Adunarea Naţională a adoptat două rapoarte privind Ucraina care condamnau agresiunea rusă. Lor nu le convine că mă aflu aici. Dar am venit aici pentru a înţelege şi a obţine informaţii la prima mână despre ce se întâmplă”, a subliniat Lambert.

La rândul său, deputatul Thierry Mariani, care conduce delegaţia parlamentarilor francezi în Crimeea, a denunţat sancţiunile care vizează Rusia. „În timp ce Statele Unite ridică sancţiunile impuse Cubei, nu văd motive ca Europa să menţină sancţiunile asupra Rusiei”, a precizat el, după întâlnirea cu Vladimir Konstantinov.

Mariani a afirmat că a simţit el însuşi efectul sancţiunilor la sosirea în Crimeea. „Telefoanele noastre nu funcţionează deoarece companiile europene refuză să opereze în această zonă”.

Deputatul francez a mai apreciat că scenariul din regiunea ucraineană Donbas s-ar fi repetat în Crimeea, dacă peninsula nu ar fi organizat referendumul privind separarea de Kiev şi unirea cu Rusia. El a adăugat că nu regretă că a venit în Crimeea, unde „vremea este frumoasă şi nu sunt oameni în uniforme militare”.

La rândul său, emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, le-a spus parlamentarilor francezi că statele europene refuză să acorde vize Schengen locuitorilor din peninsulă.

Locuitorii din Crimeea „nu pot intra în Europa. Este o problemă locală serioasă”, a subliniat Belavenţev, exprimându-şi încrederea că va fi găsită o soluţie.

„Este inacceptabil”, a răspuns parlamentarul francez Jacques Myard. „Când completaţi documentele, puteţi să treceţi o adresă din Moscova şi nu vor fi probleme”, a glumit el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Mediafax: Parlamentari francezi aflaţi în vizită în Crimeea denunţă sancţiunile impuse Rusiei de Occident

  1. Laura spune:

    O adunatura de idioti. Sanctiunea, prin definitie, are un rol concret, de pedeapsa. Altfel ce rost ar mai avea? Ca nu le merg telefoanele, ca nu primesc vize, ca este impus un embargou, toate astea sunt urmarile logice ale sanctiunii. Si e foarte bine asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top