mediafx2Organizarea de către NATO a exerciţiilor militare pe teritoriul Ucrainei nu face decât să agraveze situaţia, afirmă Nikolai Bordiuja, secretarul general al Organizaţiei Tratatului pentru Securitatea Colectivă (OTSC), relatează site-ul agenţiei RIA Novosti.

Exerciţiile militare efectuate în Ucraina nu fac decât să agraveze situaţia. Cred că organizarea de manevre militare pe teritoriul unei ţări care se află practic în stare de război şi unde armistiţiul nu este aplicat în totalitate împinge acea ţară sau o parte a conflictului spre demersuri mai active”, a afirmat Bordiuja.

Militari din 15 state, inclusiv din România şi Republica Moldova, participă la manevrele militare organizate de NATO în regiunea Lvov, în nord-vestul Ucrainei. Circa 1.300 de militari – din Ucraina, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Letonia, Lituania, R.Moldova, Norvegia, Polonia, România, Spania şi SUA – participă la exerciţiul Rapid Trident, în perioada 15-26 septembrie.

Creată în anul 2002, Organizaţia Tratatului pentru Securitatea Colectivă are un caracter politico-militar şi este formată din Rusia, Kazahstan, Belarus, Armenia, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, fiind numită de analişti „NATO al Rusiei”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top