mediafaxDin ciclul sofismelor de tip Kremlin, ministrul de externe al Rusiei se face din nou ca nu ştie diferenta dintre cauza şi efect, acuzand Ucraina de „exacerbarea climatului de confruntare”, desi trupele si armamentul rusesc se afla si astazi in regiunile de est ale Ucrainei, fara ca autoritatile de la Kiev sa fi facut vreo invitatie in acest sens.

Redam mai jos textul Mediafax:

Decizia Ucrainei de a renunţa la statutul de stat nealiniat, care reprezintă un nou pas în vederea aderării la NATO, este contraproductivă şi nu va face decât să „exacerbeze climatul de confruntare”, a declarat marţi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP

Legea votată de Parlamentul ucrainean este „absolut contraproductivă, ea oferă iluzia că va permite rezolvarea profundei crize interne cu care se confruntă Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit televiziunii publice ruse.

„Trebuie să înceteze exacerbarea climatului de confruntare”, a adăugat ministrul.

„Ar fi mai productiv pentru Ucraina să înceapă un dialog cu această parte a poporului său care a fost complet ignorată” în estul prorus al ţării, a adăugat el.

„Nu există altă soluţie decât o reformă constituţională cu participarea tuturor regiunilor, a tuturor forţelor politice din Ucraina”, a continuat Lavrov, cerând Kievului să „recunoască rebelii ca interlocutori legitimi”.

Deputaţii ucraineni au votat marţi abandonarea statutului de stat nealiniat al ţării pentru a se apropia de NATO, o decizie simbolică ce a provocat furia Moscovei, care este îngrijorată de apropierea Alianţei de frontierele sale.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a apreciat luni că o asemenea decizie „ar transforma Ucraina într-un potenţial adversar militar al Rusiei”.

Moscova promovează o reformă constituţională în Ucraina, care să conducă la o federalizare a regiunilor din est, permiţându-le să decidă cu privire la propriile schimburi diplomatice şi economice cu Rusia. Autorităţile de la Kiev refuză, fiind dispuse să ofere doar o autonomie extinsă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top