sevciukDelegaţia transnistreană ar putea cere amânarea negocierilor în format 5+2 ce urmează să aibă loc la Viena la 11 şi 12 septembrie, a declarat marţi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, citat de Itar-Tass în pagina electronică.

„Delegaţia transnistreană ar putea cere amânarea consultărilor ce urmează să aibă loc la Viena la 11-12 septembrie din cauza măsurilor neprietenoase ale R.Moldova”, a declarat Şevciuk. El a acuzat Chişinăul că ruinează negocierile. „Astăzi are loc un război economic, informaţional şi diplomatic împotriva Transnistriei”, a declarat el.

Şevciuk a vorbit despre mai multe dosare penale lansate în R.Moldova împotriva unor oficiali transnistreni, inclusiv a premierului şi a unor lideri din regiune, precum şi despre alte acţiuni „îngrijorătoare”. „Au creat condiţii pentru suprimarea telefoanelor mobile în Transnistria. Aceasta poate duce la un nou război al telefoanelor. Suntem împotrivă” a declarat el.

„Nu am primit niciun răspuns clar de la partenerii noştri”, a adăugat Şevciuk. „Cred că nici ţările vecine, nici participanţii la negocierile în format 5+2 nu sunt interesaţi de escaladarea tensiunilor”, a adăugat el.

Negocierile în format 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean au fost întrerupte în februarie 2006. Chişinăul şi Tiraspolul au reuşit să reia dialogul după doi ani la nivel de reprezentanţi politici. Ei se reuneau lunar pentru a rezolva problemele presante ale populaţiei. În martie 2009, negocierile au fost reluate din nou după o întâlnire trilaterală între preşedinţii Rusiei, R.Moldovei şi Transnistriei. La întâlnirile de la Moscova şi Vilnius de anul trecut şi de la Dublin din acest an, părţile au convenit să reia negocierile.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top