Refat CHUBAROV, Leader of the Crimean Tatar MejlisLiderul Mejlisului poporului tătar din Crimeea, deputatul Radei Supreme de la Kiev, Refat Ciubarov a declarat că reprezentanții tatarilor cer ca UE să ia în considerare posiblitatea unui embargou asupra petrolului rusesc, precum și eliminarea Rusiei din sistemul bancar SWIFT.

Potrivit lui Refat Ciubarov, Mejlisul cere UE să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, în special, să ia în considerare introducerea unui embargo asupra energiei din Rusia.

„Pe fondul creșterii represiunii împotriva tătarilor din Crimeea, sarcina noastră este să ne asigurăm că comunitatea internațională accepta sancțiuni mai dure împotriva Rusiei”, – a spus Ciubarov, citat de Hromadske.tv.

El a menționat că Mejlisul a cerut eliminarea Rusiei din sistemul bancar SWIFT și introducerea unui embargo temporar asupra petrolului din Rusia.

„Am spus, de asemenea, ca țările europene să aiba în vedere posibilitatea unui embargou temporar asupra energiei din Rusia, în special pentru petrol”, – a spus Ciubarov.

Mejlisul a fost infiintat in anul 1991. În 2014, liderii organizației au refuzat să recunoască referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia, iar mai târziu au părăsit peninsula. Pe 18 aprilie, Ministerul rus al Justiției a suspendat activitatea Mejlisului tătarilor din Crimeea, pe care l-a acuzat de activități extremiste. Decizia a fost luată în baza cererii procurorului din Crimeea Natalia Poklonskaia. Pe 26 aprilie, Curtea Supremă a Crimeei a interzis activitatea Mejlisului in Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top