CiubarovMejlisul poporului tătar din Crimeea va lucra în regim de urgență si se va muta la Kiev, a anuntat marți președintele sau, Refat Chubarov.

„De îndată ce amenințarea interdicției a devenit iminentă, noi, membrii Mejlisului poporului tătar din Crimeea, am luat decizia care urma să intre în vigoare din momentul în care curtea ilegală se pronunta in acest sens”, – a spus el.

Potrivit lui Chubarov, membrii au decis pe 19 februarie cu cvorum absolut sa intre in regim de urgenta. Această decizie nu a fost făcută publică, pentru că așteptam decizia instanței din Crimeea, a spus Chubarov.

Regimul de urgenta înseamna ca orice acțiune privind organizarea unei sesiuni extraordinare a Kurultai (nclusiv dizolvarea) sau alegerea membrilor Kurultai, membrilor Mejlisului, ai altor organe de control în teritoriul temporar ocupat din Crimeeaș va fi considerată ilegitimă, a declarat Chubarov.

Potrivit deciziei Mejlisului, sediul central al organizatiei se va muta la Kiev.

Amintim ca, pe 18 aprilie, Ministerul Justiției din Rusia a trecut Mejlisul poporului tatar din Crimeea în lista asociațiilor obștești și religioase, ale căror activități sunt oprite în Federația Rusă. Astazi, Curtea Suprema din Crimeea a aprobat decizia procurorului general din Crimeea de interzicerea a Mejlisului.

Măsura a fost condamnata de Ucraina si de un număr de organizații internaționale și de apărătorii drepturilor omului.

Un purtător de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că problema interzicerii activităților Mejlisului tătarilor din Crimeea este „o chestiune rusească internă”, și  Rusia nu intenționează să asculte „sfaturi” din exterior.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Mejlisul tătarilor din Crimeea, forțat să plece în exil

  1. bogdan spune:

    E o chestiune porceasca interna si noi ca porci shefi pe aceste pamanturi nu ascultam decat de grohaiturile lui putinel nu ce spune restul lumii…guitttz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top