catuseCentrul pentru Drepturile Omului din Rusia – Memorial a recunoscut drept deținuți politici pe activista Darya Polyudova din Krasnodar și pe consilierul municipal de Moscova Konstantin Jankauskas, potrivit Dojdy.

Polyudova a încercat să organizeze Marșul pentru federalizarea Kubanului” fiind arestata și acuzata de separatism. La randul sau, Jankauskas se află în arest la domiciliu.

În lista detinutilor politici din Rusia alcatuita de  Centrul pentru Drepturile Omului Memorial se afla in prezent 46 de nume. Printre acestea sunt „figurantii” din dosarul Bolotonaya, în frunte cu omul politici de opozitie Alexei Navalny, inculpații din cazul steagului german arborat pe clădirea FSB din Kaliningrad, dar si pilotul militar ucrainean Nadejda Savcenko.

În 2013, pe lista detinutilor politici din Rusia se aflau 71 de nume. Reducerea numărului de detinuti se datoreaza amnistiei lui Mihail Hodorkovski și Platon Lebedev, precum si eliberarilor conditionate a unor detinuti pentru buna purtare.

PoliudovaActivista din Krasnodar Daria Polyudova (Foto) este acuzata de FSB de incitare la separatism. Ea se afla in custodia autoritaţilor din august 2014 din cauza pregătirilor pentru Marșul pentru federalizarea Kubanului„. Evenimentul nu a avut loc, iar doi dintre initiatorii marsului, acuzați de extremism, au reusit sa fuga în Ucraina.

În ceea ce-l priveste pe consilierul municipal de Moscova,  Konstantin Jankauskas, acesta a fost acuzat de fraudă din cauza strângerii de fonduri pentru campania electorala a lui Alexey Navalny. Jankauskas a fost pus sub arest la domiciliu pe data de 11 iunie 2014.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top