Centrul pentru Drepturile Omului „Memorial“ din Rusia cere încetarea imediată a persecuțiilor în masă împotriva participanților la întrunirile pașnice de pe 26 martie, care au avut loc în diferite orașe din Rusia și eliberarea tuturor celor care au fost arestați, scrie Radio Liberty.

De asemenea, activiștii pentru drepturile omului cer să fie aduși în fața justiției funcționarii responsabili pentru încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale participanților la protestele de pe 26 martie.

În declaratia publicata pe 31 martie, pe site-ul „Memorial“, se sustine ca autoritatile au începutul unui nou val de represiune politică: arestări în masă, folosirea forței de către poliție împotriva demonstranților pașnici, condițiile inumane de detenție – inclusiv cazuri de tortură.

Activiștii pentru drepturile omului indică faptul că „oamenii au ieșit în stradă din cauza lipsei oricărei reacții clare a autorităților cu privire la informațiile despre presupusa avere ilicita a premierului rus Dmitri Medvedev, făcute publice de către Fondul de combatere a corupției.

„Memorial“ considera ca refuzul autorităților de a autoriza acțiunile de protest public sunt ilegale. „Nu poate fi considerată normala situația în care executivul decide în mod arbitrar unde poate si unde nu poate sa fie exprimata critica la adresa sa“, – se spune în declarație. Chiar și lipsa de aprobare a unei manifestatii publice nu este un motiv pentru a efectua arestări în masă și aplicarea de bătăi asupra participanților la protestele pașnice, subliniaza aparatorii drepturilor omului.

Peste o mie de persoane au fost reținute pe 26 martie in timpul protestelor impotriva coruptiei din Rusia. Procesele in cazul a zeci de persoane încă nu au fost finalizate. Numai la Moscova, cel puțin 65 de persoane au fost arestate pentru perioade cuprinse între două până la 25 zile.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Memorial: ”Nu poate fi considerată normala situația în care executivul decide în mod arbitrar unde și când să fie exprimata critica la adresa sa”

  1. bogdan spune:

    Porcia trebuie tinuta in subdezvoltare ! Adica doar la limita nivelului minim de trai pt godacul de rand ! Caci cum vistieria Ospiciului are ceva bani in ea cum nationalismul salbatic si imperialismul scarbos sovietic iese la iveala si godacii incep sa ameninte lumea civilizata ! Deci doar sanctiunile mentinute si inasprite pot realiza asta !

  2. yehudy spune:

    la urmatoarele manifestatii anti-putin manifestantii vor afisa bucati de hartie igienica amprentate artizanal cu portretul lui putin 🙂 oricine cu imaginatie are un marker 🙂
    iar atunci putin va fi pierdut , va iesi din istoria federatiei ruse :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top