mere din rMoldovaServiciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a oprit intrarea în Rusia a 20 de tone de mere din Republica Moldova, ţară împotriva căreia Moscova a impus restricţii la exportul de fructe şi legume.

În actele de însoţire a mărfii, fructele figurau ca fiind importate din Belarus, însă marcajele de pe ambalaj indicau că ţara producătoare este Republica Moldova, scrie marţi agenţia de presă de la Chişinău IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii ruse, pe lângă diferenţa între marcajul de pe ambalaj şi documentele ce însoţeau cele 20 de tone de mere, au fost depistate nereguli şi în actele fitosanitare de însoţire.

Rusia a interzis începând cu data de 21 iulie importul de fructe şi legume proaspete şi conservate din Republica Moldova, invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse. Anterior, la 2 iulie, Rusia a impus restricţii la importul de carne procesată din Republica Moldova, o decizie ce intervenea în ziua în care parlamentul de la Chişinău ratifica Acordul de Asociere la UE.

La începutul lunii august au fost oprite la graniţă alte circa 370 de tone de fructe şi legume care au fost trimise înapoi în Republica Moldova. Rosselhoznadzor a acuzat la acea dată Republica Moldova de încălcarea restricţiilor impuse la exportul de fructe şi legume în Rusia, prin livrarea de produse cu documente false.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top