Angela-MerkelAcțiunile Rusiei încalcă principiile de bază ale ordinii mondiale, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în discursul său de la începutul sesiunii Responsabilitatea globală în era digitală” de la Davos, transmite Unian.

Evoluţiile din Ucraina sunt de o importanță deosebită, spune Merkel. Aceasta tara a renunţat la arsenal nuclear în schimbul garanțiilor privind suveranitatea și integritatea teritorială, aşa cum a fost prevazut în Memorandumul semnat la Budapesta în 1994.

Garanții au fost Marea Britanie, Rusia și Statele Unite ale Americii. După ce Rusia a încălcat acest acord ce altă țară va mai fi dispusă să urmeze acest exemplu [al Ucrainei] și să renunțe benevol la armele nucleare,” a întrebat Merkel.

Văzând ce s-a întâmplat în Ucraina, o astfel de țară va considera renunțarea la armele nucleare „o va face mai slabă și mai vulnerabilă la atacuri de acest gen„, a spus Merkel.

Potrivit cancelarului german, aceste acțiuni subminează, de asemenea, valorile pe care se bazează societatea europeană.

Ne confruntăm cu probleme neașteptate conflictul între Rusia și Ucraina Vorbind în numele guvernului meu, vreau să fie clar noi considerăm foarte important un lucru: au fost încălcate principiile de bază ale ordinii mondiale. Anexarea Crimeei nu este o doar o anexare oarecare, ci o încălcare gravă a sistemului care ne-a permis să trăim și coexistam pașnic după al Doilea Război Mondial. Vorbesc despre inviolabilitatea frontierelor și respectul pentru integritatea teritorială, a declarat Angela Merkel.

Dar, pentru noi, europenii, după al Doilea Război Mondial este evident ca această problemă nu are o soluție militară. De aceea am impus sancțiunile împotriva Rusiei, a mai spus Merkel. Ele vor fi înlăturate doar dacă sunt eliminat motivele pentru care au fost impuse, dar până acum nu a fost cazul„, a precizat cancelarul german.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Merkel: După ce a păţit Ucraina, nicio ţară nu va mai renunţa benevol la arsenalul nuclear

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top