KirrillPatriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill consideră conflictul  civil” din Ucraina poate cauza distrugerea nu doar a statului ucrainean, dar şi a poporului, potrivit agentiei Tass. Patriarhul mai afirma ca autoritatile de la Kiev dau dovada de lipsa de democratie si face apel ca acestea să înţeleagă „principiile moderne ale unei societăți democratice”.

Anterior, in mesajul de Craciun (pe stil vechi), Patriarhul Kirill a urat pace locuitorilor din Ucraina şi și-a exprimat încrederea că popoarele slave frățești în „spațiul Rusiei istorice vor păstra unitatea”.

„Ceea ce astazi se întâmplă în fraternă și aproape de inima mea Ucraina este o divizare a oamenilor, a declarat Patriarhul postului de televiziune Rossia1. Domnul Însuși spune ca nu va supravieţui împărăția care este dezbinată. Principiile moderne ale unei societăți democratice presupun că de dragul armoniei în societate trebuie să existe negociere. Dar când în lupta pentru democrație, un grup de oameni lipseste de orice drepturi un alt grup de oameni, atunci când o doctrină politică apeleaza la arme pentru a demonstra adevarul sau, aceasta nu mai este democrație„, a declarat Patriarhul Kirill.

În mesajul sau, se parea ca Patriarhul vorbeste despre dezlegarea de catre Rusia a razboiului din Ucraina, dar precizarea abia urmeaza.

Oamenii trebuie să înțeleagă că chiar daca aparțin diferitelor grupuri, cu istorie distincta, pot lucra împreună pentru a construi o viață liniștităSă dea Dumnezeu ca această înțelegere sa se înrădăcineze în mintea liderilor din Ucraina și a societatii ucrainene„, – a concluzionat patriarhul rus.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Mesaj de Crăciun: Patriarhul Rusiei proroceşte dispariţia Ucrainei şi ţine lecţii de democraţie

  1. […] Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill consideră că „conflictul civil” din Ucraina poate cauza distrugerea nu doar a statului ucrainean, dar şi a poporului, scrie paginaderusia.ro. […]

  2. Zorg spune:

    Spune unu’ care sfințește arme de distrugere în masă. Marș, ipocritule!

  3. […] Anterior, in mesajul de Craciun (pe stil vechi), Patriarhul Kirill a urat pace locuitorilor din Ucraina şi și-a exprimat încrederea că popoarele slave frățești în „spațiul Rusiei istorice vor păstra unitatea”, scrie paginaderusia.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top