„De câteva ori în ultima zi a trebuit să comentez stergerea datoriei cecene pentru gaz”, a scris Mihail Krutihin, orientalist și expert în piața petrolului și gazelor, intr-o postare pe Facebook.

Redam ”tezele” autorului.

1. Cecenia nu are datorii prea mari, în comparație cu Daghestanul, de exemplu, unde datoria este de trei ori mai mare. În plus, în Cecenia chiar se organizeaza raiduri pentru a-i identifica pe rau platnici. A fost pusa si o întrebare la care nu am răspuns: poate că sunt jocuri subterane ale hotilor institutionali de petrol si gaze?

2. Kremlinul are probleme. Iubitorii de PR se grăbesc să folosească intamplarea în cadrul adunărilor legislative ale subiecților federației, deși este puțin probabil ca publicul local să iasa în stradă cu proteste. Stergerea datoriilor cecene ca sa provoci proteste sociale în întreaga țară? Puțin probabil, dar există un risc.

3. Cecenia are o bază solida de a obține noi beneficii prin astfel de actiuni de șantaj. Kremlinul nu este pregătit pentru un conflict cu oamenii lui Kadîrov. În primul rând, acolo există propriile formatiuni armate de ucigasi. Și în al doilea rând – Islamul. Nimeni nu vrea în Rusia sa riste eventuale acuzații că incalca drepturile musulmanilor.

De îndată ce menționez factorul islamici, radiodifuzorii, chiar și de la cele mai rebele mijloace media adopta pozitia de rezistență pasiva și încearcă să înmoaie cuvintele mele. Islamofobia (teama de musulmani) este monstruos de puternică.

4. Decizia nu va fi luată în cine stie ce instante de judecata, ci la Kremlin. Va fi o decizie grea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Mihail Krutihin: „Cecenia are o bază solidă pentru obținerea prin șantaj de noi beneficii”

  1. bogdan spune:

    Doar coarnele si coada lipsesc tapului cecen…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top