Sancțiunile impotente, așa-zisul „dialog” la care tot face apel Germania sau tentativele de îmbunare ale autocratului rus de catre diversi lideri UE, nu au adus în ultimii 4 ani nicio ameliorare pe ”frontul de est”. Rusia este tot mai agresiva, vocală și insolentă. Mai mult, în actualul piesaj politic, cu cât mai conciliant se manifesta Europa față de Putin, cu atât mai obraznic devine liderul de la Kremlin.
Și asta pentru ca, în forma actuala, sancțiunile anti-ruse sunt asemenea musculițelor care iți intra din cand in cand in ochi. Deranjeaza dar nu te opresc din inaintarea spre ”noi zări de cucerit”.
Pentru a fi complet cinstiti, UE are optiuni care sa faca dureroasa pentru Rusia orice continuare a politicii de expansiune teritoriala – renuntarea la petrolul si gazele din Rusia – dar aplicarea lor inseamna sacrificarea partiala a bunastarii populatiei, fapt echivalent sinuciderii politice in toate tarile cu democratie consolidata.
Asa ne explicam de ce liderii din UE recurg la subterfugii pacifiste in tot felul de incercari de acorduri cu Rusia pentru a evita un razboi cu aceasta tara.
Ce au făcut cei mai influenți lideri de pe continent dupa incidentul din stramtoarea Kerci?
Refuzand sa accepte ideea ca suntem in razboi, liderii europeni s-au angajat să repete ca pe o marota declarațiile de serviciu despre ”importanța dialogului” și a „pașilor către detensionarea din ambele părți” (citat din Heiko Maas, ministrul german de extern).
Și cancelarul german a subliniat necesitatea ”dezescaladarii și a dialogului”.
„Evenimentele din Marea Azov sunt inacceptabile”, a scris comisarul european pentru afaceri externe Federica Mogherini pe Twitter, la aproape o zi după atacul rusesc asupra navelor ucrainene. Dar seful ei, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care la începutul acestui an a cerut încetarea „atacurilor la adresa Rusiei”, de data aceasta a tacut chitic.
De-a dreptul uimitoare este umilinta cu care Europa insista să se înțeleagă cu Putin ”prin dialog”.
Iata, oficialii francezi și germani deja au propus organizarea unei întâlniri în ”format normand”, cu participarea liderilor din Rusia, Franța, Germania si Ucraina.
Daca cineva nu stie despre ce este vorba, le amintim ca este exact formatul care pana acum nu a adus niciun progres in razboiul din Donbas.
Adevarul este ca Putin deja conduce un razboi impotriva Europei, iar ultimul accent de agresiune din stramtoarea Kerci este o dovada în acest sens.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Mai Obleg Cojocaru, retine ca nimeni pe toata planeta nu poate impune Rusiei ce sa faca, cu atat mai putin colonia americana numita de prostii care NU STIU nimic… Germania!
Uite Rusia face baze militare in Cuba si Venezuela si sunt sigur ca vom vedea ca nici Satanele Unite ale Americii NU are puterea sa o opreasca, asta desi tinta care trebuie distrusa se numeste SUA
Excelent articol !
Pana nu dispare Porkul Pitik de la kremlin nu va fi pace in Europa !