rt malghinovNu va fi război în Ucraina, spune ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov, într-un interviu acordat jurnaliștilor Digi24 Balazs Barabas și Cristina Cileacu.

„Nu este nicio şansă” a precizat Malginov, adăugând că negocierile de astăzi de la Minsk vor aduce „cel puţin oprirea violenţelor, oprirea schimburilor de foc, oprirea uciderii oamenilor, civililor şi militari, şi că cel puţin va deschide o cale pentru o stabilizare a escaladării situaţiei. ”

„Sperăm că întâlnirea de astăzi va aduce  Acest lucru este foarte important pentru că trebuie să începem în cele din urmă să oprim în primul rând conflictul intern din Ucraina şi oamenii vor începe să folosească limbajul şi metodele diplomatice în locul armelor. De aceea noi credem şi chiar sperăm că aceste forţe care ar dori continuarea luptelor, a destabilizării, a înrăutăţirii situaţiei, nu vor fi majoritare, nu vor câştiga. Sperăm că nu va fi o escaladare a situaţiei. O escaladare a conflictului intern nu este, din păcate, exclus şi sunt multe discuţii care spun că în loc de metode diplomatice ar trebui folosite metode militare şi cred şi sper că după întâlnirea de astăzi tendinţele vor fi spre folosirea negocierii, compromisului, acordurilor şi diplomaţiei.” a spus Malginov.

Întrebat care este scopul Rusiei în aceste negocieri, ambasadorul rus la Bucureşti a declarat: „Am vrea să vedem o tendinţă pozitivă în Ucraina, din punctul de vedere al violenţelor, pe care le dorim oprite, am vrea să vedem o detensionare, am vrea să vedem în perspectivă o stabilizare a situaţiei în Ucraina şi în toate regiunile, şi am vrea să vedem că acest trend al destabilizării, această vărsare de sânge, care îi influenţează şi pe ai noştri la fel pentru că avem refugiaţi, avem rude care sunt îngrijorate de situaţia de acolo, am vrea ca toate acestea să se oprească. ”
Referitor la declaraţia comandantului trupelor SUA din Europa, Ben Hodges, care a spus că trupe ruseşti au intervenit în acest conflict din Ucraina, Malginov a precizat că informaţia nu este adevărată: „Dar dacă un general american a spus asta, este o indicaţie clară că există şansa de a obţine un acord la Minsk şi de a opri agravarea situaţiei. Există anumite forţe care sunt împotrivă şi ar face orice ca să împiedice ajungerea la un acord pentru a detensiona situaţia. Din păcate, din perspectiva noastră, din punctul nostru de vedere, aceasta este situaţia. Pentru că de fiecare dată când există şansa de a ajunge la un acord şi a începe detensionarea, ceva se întâmplă. Este o chestiune complexă şi ar trebui să o discutăm mai detaliat dar au existat provocări. Oamenii mor. Ştiri false sunt lansate pe internet, iar deciziile eşuează. Sper că discuţiile de astăzi de la Minsk vor aduce rezultate.”

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top