Miniștrii de externe ai statelor membre ale G7 condamnă cu fermitate distrugerea, în 2014, a avionului de pasageri care efectua zborul MH17 și cer ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru rolul jucat in tragedie, se arata într-o declarație distribuită de Ministerul canadian al Afacerilor Externe, care în prezent deține președinția G7.

„Noi, miniștrii de externe ai G7, suntem uniti în sprijinul Australiei și Olandei, care au cerut Rusiei să răspundă pentru rolul sau în incident, și să coopereze pe deplin cu ancheta pentru a stabili adevărul și pentru a face dreptate pentru victimele MH17,“ – spune documentul.

De asemenea, ministrii de externe G-7 sprijina concluziile Grupului internațional de anchetă (JIT) privind accidentul și reamintesc despre rezoluția 2166 a Consiliului de Securitate al ONU, care impune tuturor statelor să coopereze cu ancheta.

„Susținem pe deplin activitatea echipei internaționale de anchetă condusă de Olanda, Australia, Belgia, Malaezia și Ucraina. Concluziile grupului privind rolul Rusiei în dezastrul MH17 sunt convingătoare, semnificative și foarte alarmante”, au remarcat diplomații.

Conform textului declarației, „în ordinea internațională bazată pe reguli, responsabilii pentru astfel de acțiuni inacceptabile precum lansarea rachetei de origine rusă Buk, care a lovit aeronava civilă, trebuie să fie aduși în fața justiției“ .”Având în vedere acest lucru, îndemnăm Rusia să înceapă imediat sa coopereze cu Olanda și Australia pentru a răspunde la toate întrebările privind eventuala încălcare a dreptului internațional”, se arată în document.

De asemenea, declarația exprimă condoleanțe profunde rudelor decedatilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Miniștrii de externe ai G7 cer tragerea la răspundere a Rusiei pentru MH17

  1. bogdan spune:

    Iar Porkul Pitik a raspuns : groh groh groh guiiiitzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top