Rusia ar putea declanșa operațiuni militare în Orientul Îndepărtat, în scopul crearii unei poziții confortabile pentru agresiune în Europa, susține Antoni Macierewicz, ministrul polonez al apărării, potrivit unui interviu acordat The New York Observer.

„Ei doresc să abată atenția americanilor, sa continue frontul adversitatii armate pentru a crea o poziție confortabilă pentru agresiune în Europa. E suficient să ne uităm la harta pentru a realiza că Rusia îi susține întotdeauna pe dușmanii Americii: au legături strânse cu Coreea de Nord, intervenția în Afganistan și Siria, sprijina Iranul și așa mai departe”, – a spus Macierewicz.

În opinia ministrului polonez al apărării, scopul președintelui rus Vladimir Putin este sa restabileasca imperiul, însă fără Ucraina acest lucru este imposibil.

„El vrea Ucraina. O vrea cu orice preț. Putin are mai multe atuuuri ascunse. El vrea să refacă imperiul. Vrea sa poata influenta Polonia și alte țări, însă pentru asta Ucraina ar trebui să fie parte a imperiului sau, parte integrantă …..“, – a spus Macierewicz, raspunzand la întrebarea jurnalistului privind scopul lui Putin.

Potrivit ministrului, acesta este un proiect pe termen lung pentru Putin, dar el a comis deja greșeli.
„A făcut o mare greșeală: datorită lui Putin trupele SUA se afla nu departe de granița cu Ucraina. Și  probabil că a pierdut Kievul. Este prima data din secolul al XVII-lea cand se întâmplă așa ceva“ – a spus ministrul.

Macierewicz sustine ca acțiunile lui Putin au forțat pe mulți din NATO să-și deschidă ochii. Potrivit ministrului, acum Alianța se îndreaptă în direcția cea bună, dar mai este încă mult de lucru.
„Rușii sunt pregătiți pentru război, și NATO ar trebui să fie gata, dar ne mișcăm prea încet și aceasta este o problemă”, a spus Macierewicz.

Anterior, ministrul Apărării din Polonia a declarat ca evenimentele din 2008 din Georgia, agresiunea Rusiei contra Ucrainei, catastrofa de la Smolensk și dezastrul aviatic MH17, toate sunt consecințele politicii impaciuitoriste fata de imperialismul rusesc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Cum Putin își creează o poziție confortabilă pentru agresiune în Europa

  1. bogdan spune:

    Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(SaakasBilly, Nada Hui alias Taranu Ion,Gill, Cozubas,Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,Eu Stiu,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare ! Avem niste gunoaie noi: Marius Vintila !

    Cel mai prost specimen dintre ei este Noada dar nici Ventilaul nu-i departe !

  2. bogdan spune:

    Imperiul Raului Absolut ! Daca Diavolul trebuia sa aiba un Chip atunci Ospiciul Lumea rusa este acesta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top