Noul ministru de externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, a declarat că prioritățile politicii externe ale Ucrainei sunt restabilirea păcii în Donbas și redobândirea Crimeei, cel puțin așa rezultă din discursul său din Rada Suprema înainte de votul pentru numirea sa.

„Cea mai mare prioritate a noastră în politică externă, sarcina numărul unu, este restabilirea păcii în Est și redobândirea Crimeei”, a spus Pristaiko.

„Prioritățile de politică externă anunțate de președintele Zelenski rămân neschimbate – UE și NATO. Totul este suficient de clar aici, acestea sunt temele pentru acasa ce trebuie făcute pentru a aduce statul nostru la distanță de un braț întins, sau mai bine zis, de o decizie politică”, a adăugat el.

Pristaiko a remarcat experiența și resursele UE și NATO pe care Ucraina le poate folosi. „Există experiența și resursele membrilor acestor organizații, la dispoziția noastră, inclusiv financiare. Trebuie doar să învățăm cum să le utilizăm în mod eficient”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui PristayIko, Ucraina are nevoie de pace și accelerare a dezvoltării economice și sociale. „Avem nevoie de eforturi coordonate, investiții interne, activarea capitalului uman pentru a stabliza producția post-industrială, a crește exporturile. Avem nevoie de pace și stabilitate – este ceea ce războiul ne fură”, a spus el.

În același timp, Pristaiko a subliniat că Ucraina trebuie să învețe de la partenerii săi străini, care nu uită niciodată de interesele lor in domeniul energiei, comerțului și problemelor de securitate.

„Că doar vedem cum în Europa devine din ce în ce mai greu să se prelungeasca sancțiunile împotriva Rusiei, cum se construiește treptat Nord Stream-2, iar liderii străini din nou bat pragurile pe la Moscova penur a strânge mâna cu Putin sau chiar a dansa cu el”, – a observat el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Ministrul de externe a anunțat prioritățile noului guvern de la Kiev

  1. bogdan spune:

    Daca Satana de le kremlin nu va fi oprit se va intampla precum cu Hitler !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top